Nederland : prinses Beatrix besmet met coronavirus

PARAMARIBO, 5 december 2021 – Prinses Beatrix van Nederland is dit weekend positief getest op het coronavirus. Ze had zich laten testen nadat ze milde verkoudheidsklachten had.

Isolatie

De 83-jarige prinses en voormalig koningin van Nederland zit momenteel in thuisisolatie.

Besmet, maar lichte klachten dankzij vaccinatie

Prinses Beatrix kwam maandagochtend na een vierdaags werkbezoek terug uit Curaçao. Daar vertelde ze dat ze tweemaal gevaccineerd is tegen het coronavirus en al een boosterprik heeft ontvangen.

Niet aan de regels gehouden

Prinses Beatrix begon haar werkbezoek nog wel met het handhaven van de twee meter afstand (wat op het eiland verplicht is – redactie) zodat ze zoveel mogelijk in haar 'bubbel' kon blijven.

Ook droeg ze aan het begin van het bezoek soms nog wel een mondkapje.

De coronaregels werden in de loop van haar bezoek echter bijna niet meer opgevolgd, waarna ze handen begon te schudden en mensen spontaan "brasa's" ging geven.

Besmet

Tijdens één van die fysieke contacten is het blijkbaar misgegaan, zodat ze nu besmet is geraakt met het gevreesde virus.

Ze vloog vorige week terug naar Nederland via een reguliere lijnvlucht van KLM, omdat ze gezien de economische crisis in Nederland geen eigen vliegtuig wilde gebruiken.

Bron : NU.nl / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Hoe denkt u over de voormalige koningin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!