Santokhi : ongekend geweldig gepresenteerd

PARAMARIBO, 5 december 2021 – De presidentiële delegatie die heeft deelgenomen aan diverse activiteiten van de Dubai Expo 2020 in de Verenigde Arabische Emiraten (UAE) is dit weekend aangekomen in Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat Suriname op een ongekend geweldige wijze is gepresenteerd aan Dubai.

Wij hebben de culturele diversiteit gepromoot op het Suriname paviljoen tijdens de Expo 2020.

En ook onze bossen zijn neergezet als zuurstofleverancier voor de wereld, echt iedereen heeft interesse in ons land.

Chandrikapersad Santokhi
president

Op regering en overheidsniveau zijn er diverse gesprekken gevoerd om duurzaam samen te werken met als hoogtepunt een deliberatie met de emir van Dubai – Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Laatst genoemde is niet alleen premier, maar ook vice-president van de Verenigde Arabische Emiraten.

Tijdens het diplomatieke onderhoud heeft Sjeik Maktoum de relatie tussen beide landen geprezen en het belang van het intensiveren van de diplomatieke relatie benadrukt.

Nog meer investeerders

Onze president is verheugd om Dubai Port World als een havenexploitant te hebben en kijkt uit om met hen verder samen te werken bij het uitbreiden van activiteiten en andere diensten.

Er is gesproken met potentiële investeerders om investeringen te doen in onze baggerprojecten, olie– en gassector en de bijbehorende infrastructuur die moet worden ontwikkeld.

Er is ook gesproken over investeringen in energieopwekking, met name groene energieoplossingen, visserij, agro-industrie, mijnbouw en bosbouw.

Het rendement van het bezoek aan Dubai is volgens de president ongekend hoog en nu al winstgevend voor alle inwoners van ons land.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u net zo positief over onze toekomst als Santokhi?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!