Centrale Markt nu ook zondag open

PARAMARIBO, 6 december 2021 – Een stukje ontspanning, quality time met het gezin en het gezellig maken van de binnenstad in het weekend. Dit zijn allemaal voordelen die het openstellen van de Centrale Markt op de zondag met zich moet meebrengen.

"De markt biedt ontspanning, gezelligheid en quality time"

Meer nog moet dit besluit volgens districtscommissaris Ricardo Bhola dienen als een injectie voor Paramaribo's meest bekende markt.

Pilotproject

Afgelopen zondag 5 december was de eerste dag van een pilotproject waarbinnen de markt gedurende december elke zondag open zal zijn,

Marktmeester Anil Gautam Dhanai heeft het initiatief samen met DC Bhola van Paramaribo-Noordoost genomen.

De marktventers hebben afgelopen maanden ten gevolge van de Covid-situatie behoorlijk wat inkomsten moeten derven.

We hebben besloten de mensen te helpen en hen nog meer kansen te bieden om ook op de zondag, indien ze dat wensen, vrijwillig te verkopen.

Ricardo Bhola
DC Parbo-Noordoost

Een andere gedachte achter dit besluit is om de binnenstad nog levendiger te maken. De districtsbestuurder merkt op dat Paramaribo een echte werkstad is

Werkstad Paramaribo

Er wordt door de week gewerkt waarna men “wegtrekt” en het centrum leeg achterblijft. Als burgervader ziet Bhola echter graag veel meer vertier, beweging, handel en bedrijvigheid.

Het initiatief is ook na overleg met ondernemers in de nabijheid van de markt genomen.

"Ze vinden het idee perfect en willen graag meedoen", aldus de DC.

De pilot zal samen met de marktventers tot een succes gemaakt moeten worden. Indien nodig zullen ook andere groepen erbij betrokken worden.

Toeristisch succes

Zowel DC Bhola, marktmeester Dhanai als verkoopster Merceré Djokarto verwacht een zeer groot succes.

Volgens de DC moet dit project een echt begrip gaan worden. Hij meent dat hiermee vooral het toerisme tegemoet kan worden gekomen.

Bron : culturu.com


— UW MENING —

Komt u graag in ons centrum of de Centrale Markt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!