Benzineprijs blijft stijgen

PARAMARIBO, 9 december 2021 – De aanpassing van de brandstofprijzen is volgens de regering niet te omzeilen. Daarom heeft zij gisteren in besloten om de prijzen voor ongelode brandstof vanaf vandaag 00.00 uur te verhogen met SRD 1,95

Diesel stabiel

Automobilisten zullen nu SRD 17,90 per liter unleaded betalen. De prijzen voor diesel blijven op SRD 17,95.

Volgens de regering rest haar geen andere keus dan te gaan naar marktconforme prijzen voor brandstof. Om dit beleid vanuit alle relevante stakeholders te ontwikkelen, heeft de regering een maand uitgetrokken.

Het verbruik van benzine stijgt met elke maand

De regering komt momenteel maandelijks in met SRD 36 miljoen, om de prijs aan de pomp te houden waar het is op dit moment. Dat is niet houdbaar, zegt ze.

Vooral als wij meenemen dat bij deze prijzen het verbruik zelfs is gaan stijgen. Dit, terwijl in de regio de prijzen wel meebewegen met de wereldmarktprijs.

Smokkel

Het verbruik is op dit moment gestegen tot respectievelijk 29 miljoen liter diesel en 18 miljoen liter unleaded per maand. Een logische conclusie hierbij is dat de huidige prijsstructuur smokkel in de hand werkt.

Alhoewel deze regering voorstander is van marktconforme prijzen zal zij de bevolking nimmer overlaten aan de grillen van eventuele maatschappijen. Op basis hiervan zullen binnen een maand diverse mechanismen in place komen om dit proces te overzien.

Maatregelen

Het gaat om het volgende;

De productie en handelssector worden het meest voortgestuwd door diesel.

Op consumenten wordt het beroep gedaan om bij constatering van prijsopdrijving gelijk melding te maken.

Bron : culturu.com


— UW MENING —

Moeten we zuiniger met benzine gaan worden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!