Einde uitgaanscentrum Paramaribo?

PARAMARIBO, 12 december 2021 – Vandaag kwam er vanuit het ministerie van Openbare Werken een verontrustend bericht naar buiten wat betreft het uitgaanscentrum rondom 't Vat (het vroegere Leidseplein in Paramaribo).

Gebied rondom 't Vat moet worden ontruimd

Volgens districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost zijn de bedrijven aan de Kleine Waterstraat (omgeving 't Vat – richting de van Sommelsdijck) illegaal en moeten de panden per direct ontruimd.

De gebouwen zijn volgens de DC namelijk 100% eigendom van de regering en dus moeten de clubs, restaurants en biljart– / pool-aangelegenheden plaats maken voor ministeries en ambtenaren.

Overheidsgebouwen

De ontruiming wordt zo spoedig mogelijk in gang gezet, waardoor 't Vat en de hotels / clubs in de omgeving straks wellicht tegen een lege façade van ministeries gaan aankijken.

Tot ongeveer 10 jaar geleden diende het gebied tussen 't Vat en de Kleine Waterstraat als parkeerplaats voor bussen en taxi's die voornamelijk stagiaires en toeristen naar de locatie brachten.

Einde uitgaansleven?

Om het uitgaanscentrum veiliger en aantrekkelijker te maken, is die locatie grotendeels afgesloten voor verkeer en door ondernemers verder tot ontwikkeling gebracht.

Naar nu blijkt moeten het gebied en de gebouwen worden "teruggegeven" aan de regering die volgens plan zelf kan gaan invullen wat er vervolgens mee gebeurd.

Een harde klap voor het toerisme

Indien de populaire strook rondom 't Vat inderdaad ontruimd wordt en toegeëigend door de overheid, is er een gerede kans dat goedlopende horeca in de buurt van "het Leidseplein" door de sterk verminderde aanloop in het kielzog wordt meegenomen.

Na de beroemde waterkant dreigen nu ook 't Vat en haar gezichtsbepalende uitbaters ten onder te gaan, zodat er voor toeristen straks weinig overblijft om zich te vermaken en relaxen.

De Kleine Waterstraat is gelegen tussen de Van Sommelsdijckstraat en het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.

Dit deel van de stad staat wel bekend als "Hartje Paramaribo".

De Kleine Waterstraat is een toeristisch centrum met horeca en casino's dat veel toeristen en Surinamers trekt.

Ook het Surinaams Museum in Fort Zeelandia is nabij de Kleine Waterstraat gesitueerd.

De straat geeft tevens toegang tot de achter het presidentieel paleis gelegen Palmentuin.

Bron : SR Herald / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moet de overheid het gebied rondom 't Vat claimen als eigendom?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!