(ingezonden) Het grote pakketten fiasco?

PARAMARIBO, 13 december 2021 – Regelmatig lees ik op verschillende sites en sociale media dat mensen praten over "het pakketten fiasco" in Suriname. Er wordt spottend gesproken dat de vorige regering stuntte met de pakketten die als propaganda stunt gebruikt werden.

Men bespot Suriname

Mensen spotten ook nu over het feit dat onze landgenoten lui zullen worden om te werken indien zij elke keer een pakket van de overheid verwachten.

Maar is dat zo?

Elke overheid in de wereld weet dat ze daar zitten om de bevolking te dienen! Ook die arme bevolking – of misschien beter gezegd – dankzij het grootste gedeelte van de arme bevolking.

De overheid is verplicht om van overheidswege de minder draagkrachtige burgers te steunen. Dat is geen unicum in de wereld.

Elk land heeft een voedselbank, wij hebben pakketten

In Suriname zegt men pakket en over de hele wereld praat men over "voedselbank"!

En is dat zo erg dat burgers die het moeilijk hebben geen gebruik mogen maken van de voedselbank?

Indien familie pakketten uit Holland stuurt om de familie te steunen zegt men toch ook niet "nee ik wil je pakket niet".

Pakketten helpen

Wij moeten ophouden met het neerkijken op arme mensen. Arme gezinnen konden hun kinderen op die manier naar school sturen met een volle maag. Al was er geen geld maar er was wel iets te eten in huis!

De grote vraag is;

Is het misschien zo dat onverlaten die betrokken zijn bij dit project misschien misbruik maken van hun positie en vijf of meer pakketten aan hun mensen geven die het echt niet nodig hebben?

En dat het grootste deel van de pakketten niet belanden waar ze moeten zijn omdat de organisatie en registratie te wensen overlaat?

Indien die vragen oprecht beantwoord kunnen worden, zullen we zeker tot de conclusie kunnen komen dat onze "pakketten hulp fenomeen" (lees "voedselbank") een fiasco genoemd kan worden.

Pakketten tegen corruptie

Dus indien wij eerlijke importeurs de opdracht gunnen (en geen sponsoren van partijen die hun njang terug willen verdienen) en de pakketten laten voor mensen die het echt nodig hebben, dan zullen wij minder corruptie ervaren.

De broodnodige hulp kan daarmee doorsijpelen naar de onderlaag van de bevolking, zodat ook hun kinderen het onderwijs op een volle maag kunnen genieten.

Misschien hebben wij dan een beetje minder criminaliteit, "because an hungry man is an angry man!"

Bron : culturu.com


— UW MENING —

Zullen pakketten helpen tegen corruptie en criminaliteit?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!