Over deze app : "beter reageren" en andere tips

PARAMARIBO, 14 december 2021 – Deze app – Suriname Nieuws – is ooit begonnen als eenvoudig doorgeefluik van een aantal bekende Surinaamse kranten die zelf geen app hadden. Gaandeweg zijn er meer bronnen bijgekomen en de mogelijkheid om te reageren op het nieuws.

Een groter tekstveld

Wat dat laatste betreft zijn er wellicht wat handigheidjes die niet voor iedereen duidelijk zijn.

De belangrijkste tip is "het vergroten van het invoerveld".

Normaal gesproken is het tekstveld waarin u de reacties typed niet heel groot. Dit is gedaan om te voorkomen dat het "buiten beeld" valt of "onder het toetsenbord" verdwijnt.

Wanneer u echter een langwerpige telefoon heeft, dan is er ruimte genoeg om het veld wat hoger te maken zodat u een beter overzicht tijdens het schrijven behoudt.

Het standaard – kleine – invoerveld
– Suriname Nieuws app –

Het vergroten van het invoerveld is erg eenvoudig; u kunt simpelweg op de + button klikken die rechtsboven het tekstveld verschijnt.

Daardoor wordt alles wat groter en heeft u meer ruimte om uw zinnen te schrijven.

Het aangepaste – grotere – invoerveld
– Suriname Nieuws app –

Heeft u liever een kleiner veld? Dan kunt u op de – button drukken die zichtbaar wordt als u het tekstveld en "verlaat" met uw toetsenbord (dus niets meer intikt).

Extra tips

Andere tips zijn het aanpassen van uw persoonlijke afbeelding en het zichtbaar maken van uw unieke pincode.

U kunt een plaatje bij uw naam zetten door te klikken op de afbeelding links van uw eigen naam.

Daarbij is uw naam beschermd met een pincode die alleen bekend is bij uzelf. Wanneer iemand anders dezelfde naam "claimed", dan is dat niet mogelijk omdat de andere persoon uw code niet weet.

Onthoud uw persoonlijke "naam-code" goed

En indien u een nieuwe telefoon gebruikt voor deze app, dan kunt u uw naam simpel "terug krijgen" door bij het invoeren van de naam dezelfde code als eerst te gebruiken.

Uw code kan achteraf niet aangepast worden, maar u kunt hem wel eenvoudig teruglezen door op "mijn pin" te klikken, onder uw naam.

...altijd handig als u hem even vergeten bent!

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Was u op de hoogte van deze opties?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!