Resultaten lening IMF nu al zichtbaar

PARAMARIBO, 27 december 2021 – Nog geen week nadat er een nieuwe lening van ruim een half miljard USD is afgesloten, zijn de resultaten hiervan nu al positief zichtbaar.

Combé Markt

Zo heeft de Combé Markt sinds begin deze week de prijzen van veel goederen verlaagd. Dit als gevolg van de koersdaling door het sluiten van de IMF-deal door de regering Santokhi-Brunswijk.

Ook wij ondersteunen de regering en de komst van het IMF-programma.

De koersen zijn gedaald, dus hebben we onze prijzen ook verlaagd.

Rajen Ramsodit
directielid Combé Markt

De prijsverlaging is als volgt (opgave door de Combé Markt);

Overigens geldt dit alleen voor zeer grote volumes, bijvoorbeeld een volledig baal, zak van meerdere kilo's en andere grote eenheden. Voor de reguliere (consumenten) kiloverpakkingen blijft de prijs gelijk.

Nadat bekend werd dat de IMF-deal goedgekeurd was en er direct ruim US$ 55 miljoen gestort is voor Suriname, vertonen de koersen van de vreemde valuta een dalende trend.

Koers blijft dalen

Gisteren waren de koersen nog SRD 19,50 voor de aankoop en SRD 21 voor de verkoop. Vandaag adverteert een cambio SRD 18 voor de aankoop en SRD 20 voor de verkoop.

De prijzen zijn enkel per baal (grootverbruik) verlaagd omdat er goede wil getoond moet worden.

Overigens geldt de verlaging niet voor alle goederen.

Spijsolie is er bijvoorbeeld niet bij.

De vraag is wel hoeveel personen er gebruik kunnen maken van de verlaagde prijs van suiker, omdat je daarvoor tientallen kilo's tegelijk zou moeten aanschaffen.

Bron : culturu.com / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Had u zo snel resultaat verwacht van het IMF?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!