Corona explodeert in Europa

PARAMARIBO, 30 december 2021 – Zoals min of meer verwacht na de opkomst van de beruchte omikron-variant is het aantal besmettingen met corona in Europa na kerst extreem toegenomen.

Frankrijk

Frankrijk heeft woensdag met het aantal coronabesmettingen een nieuwe mijlpaal bereikt. Voor het eerst rapporteerde het land in 24 uur meer dan 200.000 positieve tests.

Frankrijk registeert honderdduizenden gevallen per dag

Het aantal nieuwe gevallen kwam om precies te zijn uit op 208.099, zowel een landelijk als een Europees record.

Eind vorige week ging Frankrijk voor het eerst over de grens van 100.000. In een aantal dagen is dat cijfer dus verdubbeld. Dinsdag werden ruim 179.800 nieuwe besmettingen gemeld.

Nederland

Nederland heeft bedust een zeer ruime basis aan coronaprikken aangekocht, waarbij rekening wordt gehouden met nog eens twee vaccinatierondes in 2022 (vijf vaccinaties per persoon) en ten minste één in 2023 (zes vaccincaties).

Nederland heeft tot 2024 genoeg vaccinaties in huis

Dat schrijft Nederlands demissionair minister Hugo de Jonge woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het demissionaire kabinet en het RIVM proberen zo goed mogelijk te bepalen hoeveel coronavaccins noodzakelijk zijn. "Maar dat is niet eenvoudig", schrijft De Jonge.

Er moet namelijk met "een groot aantal, deels nog onbekende variabelen" rekening worden gehouden. "Het kabinet kiest daarom zoveel mogelijk voor zekerheid."

Om die reden heeft Nederland pro-actief de vaccinaties ingeslagen en een plan in werking steld om minimaal een miljoen prikken per week te zetten.

Suriname

In Suriname lijkt alles vooralsnog de goede kant op te gaan.

Wel is het zo dat het aantal gehouden testen onder de bevolking flink afneemt en het aantal geregistreerde besmettingen dus ook.

"Suriname heeft nog geen 100 besmettingen per dag"

Of de spaarzame besmettingen afkomstig zijn van "corona", "delta" of "omikron" kan met onze eigen laboratoria niet vastgesteld worden.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Gaat Suriname een wereldwijde uitzondering zijn met corona?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!