Nederlander mag eigen weg onderhouden

PARAMARIBO, 30 december 2021 – De bekende Nederlandse "Doksenclub en Vliegende Eend" eigenaar en ondernemer – Gerard van den Bergh – heeft eindelijk groen licht gekregen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken om eigenhandig de Libanonweg te onderhouden.

Libanonweg

De Libanonweg is een onverharde weg en behoeft vanwege de vele transporten van en naar de voornoemde ondernemingen een frequentere onderhoudsbeurt, mede omdat het ministerie er zelf iets aan weigert te doen.

In het kader van de Public Private Partnership (PPP) en het eigen initiatief van de Nederlandse ondernemer heeft de OW-bewindsman na lang aandringen en overleg goedkeuring gegeven om vanaf 21 april 2021 de Libanonweg in eigen beheer te onderhouden.

De ondernemer heeft flink geïnvesteerd in eigen onderhoud

Van den Bergh heeft voor het onderhouden van de weg zelf een motor-grader aangeschaft, cursussen gevolgd en mensen opgeleid.

De werkzaamheden zullen wel onder streng toezicht van afdeling Wegen sectie Wanica van het ministerie van Openbare Werken worden uitgevoerd, dit omdat zij er op toe willen zien dat alles goed gebeurd.

Vooralsnog heeft OW ingestemd voor de periode van een jaar, waarna een evaluatie volgt met de mogelijkheid tot het verlengen van de termijn.

De werkzaamheden zullen onder strikte technische voorwaarden worden uitgevoerd, zoals overeengekomen met de ondernemer.

Dit omdat het ministerie naar eigen zeggen de allerhoogste eisen aan de kwaliteit van onze wegen stelt (maar tegelijkertijd zelf dus niets aan het onderhoud hiervan doet).

Strenge eisen aan onderhoud

Het OW-ministerie houdt zich onder meer bezig met het onderhouden van zandwegen maar door de jaren heen zijn deze in een vertraagd tempo uitgevoerd.

De OW-bewindsman is van plan investeerders aan te trekken die duurzame infrastructurele projecten integraal willen uitvoeren voor de verbetering en stimulering van onder andere de woon– en leefomgeving, productiegebieden en transport in Suriname.

Als de investeerders "toehappen" hoeft het ministerie helemaal niets meer te doen en ligt de bal bij de ondernemers en investeerders in ons land.

Actieve tegenwerking

De Nederlandse ondernemer wordt door verschillende regeringen keer op keer tegengewerkt en zelfs fysiek bedreigd (door bijvoorbeeld Kirpalani), maar weigert om ons land te verlaten.

Zijn bedrijven lopen zeer goed, maar bijvoorbeeld export van de producten wordt door de ministeries actief tegengewerkt uit angst voor concurrentievervalsing.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Juicht u het initiatief van eigen beheer toe?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!