Onderzoek aanslag Pinas actief tegengewerkt

PARAMARIBO, 2 januari 2022 – Het Openbaar ministerie van Justitie heeft een verklaring afgegeven dat bepaalde camerabeelden – waarop de mishandeling van journalist Pinas door bewakers van Brunswijk te zien valt – absoluut niet naar buiten mogen komen.

Pers monddood

Zelfs de Surinaamse Vereniging van Journalisten heeft geen toegang tot de opnamen en het is per decreet verboden de beelden in het openbaar te vertonen.

De reden is dat men naar eigen zeggen de mishandeling zeer serieus neemt en dat het "diepgravende en stringente onderzoek" niet van buitenaf mag worden gesaboteerd.

Regering verbiedt onderzoek en verduistert bewijsmateriaal

Tegelijkertijd heeft het ministerie aangegeven dat de verdachten van de mishandeling weliswaar zijn verhoord maar zonder resultaat zijn weggestuurd, omdat de vechtersbazen niet als gevaarlijk worden gezien.

Vragen in ons parlement hierover zijn inmiddels van hogerhand uitgesloten en worden door geen enkele partij nog beantwoord.

Ex-commando's

Inmiddels blijkt uit onderzoek van diverse media dat de bewakers van Brunswijk twee zwaar gewapende ex-jungle commando's zijn die tijdens hun mishandeling hulp hebben gehad van een agent die zijn wetboek ver te buiten is gegaan.

Internationale hulp en steun niet gegarandeerd na aanslag

In navolging van het totale verbod op publicatie en onderzoek naar de mishandeling van Pinas zijn vorige week twee handgranaten onder zijn auto aangetroffen.

Door het gebrek aan optreden escaleert de zaak steeds verder en wordt de situatie met zowel mist als rook omgeven.

Internationaal wordt dan ook zeer verontwaardigd gereageerd en hebben diverse landelijke journalistenverenigingen vraagtekens gezet bij het (niet) optreden van president Santokhi.

Zijn smeekbede om hulp, investeerders en ondersteuning voor de opbouw van ons land wordt steeds meer openlijk in twijfel getrokken.

Criticaster Belfort

De enige parlementariër die nog wel vragen over de mishandeling stelt (maar van hogerhand niet beantwoord krijgt) is ABOP-lid Edward Belfort.

Had niemand voorzien dat de starre houding van justitie slechte gevolgen zou hebben?

Justitie, heeft u zich niet voorgesteld hoe het zou zijn als u ongewapend in een wurggreep wordt gehouden terwijl drie man op u intrappen?

U heeft de opnamen van 14 / 15 december gezien en besluit vervolgens dat al het bewijsmateriaal moet verdwijnen.

De aangifte is niet behandeld, omdat het slachtoffer "zelf schuldig is bevonden".

Edward Belfort
ABOP

De tweede intimidatie – of moordaanslag – bestond uit twee handgranaten op het erf van Jason Pinas.

Vervolgens kreeg Pinas op 30 december van de Staat Suriname bewaking toegewezen (tijdelijk) en werd onder surveillance gesteld (iets wat je overigens alleen bij verdachten doet).

Nu komt de vraag waarop we geen antwoord mogen krijgen vanuit de regering;

Wat is de reden dat Jason Pinas geen foto mocht maken?

Corruptie en omkoping

De machtigen hebben de pers nodig om door het volk gehoord en gezien te worden. Maar als ze wat willen verbergen, haten ze de media.

Ze praten onbeschoft : no aksi mi law law sani! (een quote van Brunswijk die vorig jaar mondeling Pinas al eerder aanviel – redactie) toen Jason Pinas een vraag stelde over machtsmisbruik van Santokhi en Brunswijk.

Vlak voor de aanslag riep Brunswijk nog "no du a ka sani disi noiti moro!" (ik verbied jou om ooit nog foto’s te maken – redactie).

Wapens en geld

De reden is dat in de auto van Brunswijk wapens en grote stapels geld zouden liggen.

Volgens Adama op radio Tamara was dit bedoeld om relschoppers uit te betalen.

De groep van Brunswijk houdt zich vooral op rondom het VCB en bestaat uit "hangmannen" en hosselaars.

Zij worden onder meer betaald om bij de ingang van de assemblee te schelden en intimideren tegen assembleeleden die kritiek hebben op de VHP en ABOP.

Adama
presentator Tamara

Ook de verhalen van ooggetuigen Dada en Dodo van 20 december op de bekende website culturu.com wijzen op grote mate van omkoping en opruiing door de bestaande regeringspartijen.

Daarom dat de hoofdschuldige (Brunswijk – redactie) zijn beveiligers die Pinas mishandelden en beroofden niet terugfloot en vervolgens keihard loog over de kwestie in De Nationale Assemblee.

Bron : culturu.com / Edward Belfort – ABOP


— UW MENING —

Zal de aanslag op Pinas in de doofpot belanden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!