"Nieuw virus" Flurona in opmars

BARCELONA / PARAMARIBO, 4 januari 2022 – Na Israël heeft men nu ook in Spanje de eerste gevallen van het zogenaamde flurona-virus geregistreerd. Het woord "flurona" is een samenvoeging van "flu" (griep) en "corona" – het is geen nieuwe Covid-variant.

Geen paniek

Paniek is niet nodig volgens de epidemiologen want het griepvirus en het coronavirus kunnen hand in hand gaan wat niet betekent dat de drager daarvan extra ziek of extra besmettelijk is.

"Flurona" werd voor het eerst geregistreerd in Israël waar een zwangere vrouw zowel het griepvirus als het coronavirus met zich meedroeg.

De vrouw was niet tegen Covid-19 gevaccineerd en had ook geen griepprik.

De vrouw in kwestie maakt het goed en was niet ziek maar had milde symptomen.

De wetenschap heeft deze mix van griep en corona de naam ‘flurona’ gegeven wat ook omschreven kan worden als ‘twindamic’, een dubbele (twin) pandemie of epidemie.

Flurona

De eerste "flurona" gevallen zijn nu ook in Spanje geregistreerd, in Catalonië waar sporadisch enkele gevallen bekend zijn gemaakt door de Spaanse gezondheidsdiensten.

De patiënten met "flurona" zijn er niet erger aan toe dan andere personen die alleen met de griep of het coronavirus zijn geïnfecteerd.

Experts spreken vooral over milde klachten en willen geen paniek zaaien want het gaat namelijk niet om een nieuwe Covid-variant maar een mix van griep en corona.

Dat verschillende virussen samenkomen in een menselijk lichaam is overigens niets nieuws, dat gebeurt al jaren.

Flurona is geen nieuw virus, maar een mix van bestaande

In dit geval wordt gesproken over "flurona" om de samenkomst een naam te geven, maar volgens de krant El País was dat aan het begin van de corona-pandemie al in Spanje geregistreerd.

Toen werd er echter geen naam aan gegeven en werd er minder aandacht aan besteed.

Mondkapje helpt

Het feit dat dit niet eerder werd opgemerkt heeft waarschijnlijk te maken met alle genomen maatregelen waaronder het mondkapje.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u bang voor Flurona?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!