(ingezonden) NDP : 2021 vol blunders en schandalen

PARAMARIBO, 5 januari 2022 – Het jaar 2021 wordt bestempeld als: “het jaar van de schandalen en blunders van de regering”.

Blunder op blunder

Enkele hiervan zijn corruptieschandalen zoals het Surfin-schandaal, het HPSG-schandaal, maar ook mensenhandel– en mensensmokkelschandalen, een blunderend optreden van de president in het televisieprogramma College Tour in Nederland en een blunderend optreden van de vicepresident bij de Concacaf-voetbalwedstrijd.

Helaas is 2021 het jaar geweest van de sociaal-maatschappelijke achteruitgang door onder andere verslechterde gezondheidszorg en een verloederde economische positie van het volk.

Het jaar heeft zich gekenmerkt door een groot aantal COVID-19-doden door slecht beleid, slechte naleving en willekeur bij de handhaving van maatregelen.

Wat slecht was, is nog slechter geworden

Al snel na het aantreden van de huidige regering in juli 2020 is er een drastische ommekeer gekomen in de levensstandaard en de kwaliteit van het leven van de Surinamer.

Dit is in 2021 verder verslechterd door;

Mishandeling

Dieptepunten uit 2021, die de gemeenschap niet zal vergeten, zijn de belemmering van journalisten om hun werk uit te oefenen welke heeft geleid tot de brute mishandeling van een journalist gevolgd door een merkwaardige wijze van afhandeling door het Openbaar Ministerie, welke steeds duidelijker de politieke bemoeienis van de regering bij de rechterlijke macht suggereert.

De NDP is kritisch naar de regering en eigen opstelling

De NDP is kritisch geweest naar de regering en heeft zich constructief opgesteld.

Echter is niet geluisterd en maatregelen zijn ongeacht de invloed op het volk, doorgedrukt vanwege de parlementaire meerderheid en om de overeenkomst met Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor te bereiden.

De NDP heeft haar verantwoordelijkheid steeds weer getoond en haar bijdrage verder geleverd in De Nationale Assemblee (DNA) als stem van het volk, in de Staatsraad, maar ook in de gemeenschap bij de uitvoering van verschillende sociale projecten.

Rampjaar 2021

De NDP heeft in 2021 vele bekende en onbekende, maar bovenal hardwerkende leden, vrienden en ondersteuners van de ideologie verloren.

Het verlies heeft ons diep geraakt, het gemis is groot voor hun families en gezinnen en ook voor de partij. Laten wij kracht putten uit hun toewijding om door te gaan met het werk.

De meest kostbare bezittingen die de mens in het leven kan hebben zijn gezondheid en voorspoed.

In staat zijn in het leven te staan met wijsheid, voorzienigheid, liefde, verbondenheid, innerlijke vreugde en vrede.

De NDP is in transitie en heeft in 2021 haar sterktes en zwaktes geïdentificeerd, waarbij partijleden landelijk zijn geïnformeerd en getraind tijdens de Operatie “NDP op weg”.

NDP in transitie

In 2022 zal het tempo worden opgevoerd en zal de partij verder werken aan de verbetering van de interne structuur en de ingezette veranderprocessen.

Elk begin kent een einde en elk einde kent een begin. Wij kijken reikhalzend uit naar het nieuwe jaar met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen.

Nieuwe beweging en transitie : NDP op weg

Steeds weer biedt 1 januari ons een moment van reflectie, na feestelijke afsluiting van het afgelopen jaar.

Wij weten waar we voor staan, wij weten waar we naartoe werken, wij weten dat u ons waardeert.

De NDP wenst u een gezond, rechtvaardig en beter 2022!

Bron : Nationale Democratische Partij (NDP)


— UW MENING —

Zit er een kern van waarheid in dit betoog van de NDP?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!