Aanvraag BaZo-verzekering aangepast

PARAMARIBO, 9 januari 2022 – De aanvraagprocedure voor de basiszorgverzekeringen is met de komst van de Covid-19-pandemie aangepast. Dit om zowel de cliënten als medewerkers van het ministerie te beschermen.

Betere dienstverlening

De dienstverlening naar kinderen van 0-16 jaar en senioren burgers boven 60 is vanaf januari 2022 versoepeld.

Kinderen / 60+ jaar BaZo

Daarom mag u als u in het bezit bent van een BaZo-verzekering met een vervaldatum tot en met 31 december 2021 en u uw aanvraag voor verlenging nog niet gedaan heeft, alsnog een aanvraag indienen.

Mocht u in het bezit zijn van een BaZo-verzekering met een vervaldatum in 2022, dan kunt u voor verlenging naar de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) of naar één van de Basiszorgkantoren van het ministerie van SoZaVo.

BaZo-verzekering
Suriname

17– 59 jaar BZV

Bent u in het bezit zijn van een BZV-verzekering met een vervaldatum tot en met 31 december 2021 en u heeft u uw aanvraag voor verlenging nog niet gedaan?

Dan kunt u alsnog een aanvraag te doen bij één van de Basiszorgkantoren van het ministerie.

BZV-verzekering
Suriname

Mocht u in het bezit zijn van een BZV-verzekering met een vervaldatum in 2022 of wilt u een nieuwe aanvraag doen voor als u nog niet in het bezit bent van een BZV-verzekering.

Dan kunt u voor verlenging of nieuwe aanvraag naar één van de Basiszorgkantoren van het ministerie van SoZaVo.

Geen paniek

Het ministerie benadrukt, dat er geen reden tot paniek mag bestaan. U kunt te allen tijde een aanvraag indienen voor het in aanmerking komen van Premiesubsidie.

Op de vervaldatum van de basiszorgverzekeringspas moet gelet worden, zodat de behoeftige één maand van tevoren een nieuwe aanvraag kan indienen.

Nieuwe commissie, geen online afhandeling

Het aanvraagformulier dienst voor aanvraag opgehaald worden bij de Basiszorgkantoren van het ministerie van SoZaVo en alle SZF-kantoren.

Het kan ook gedownload worden van de website, maar moet wel uitgeprint worden, ingevuld, en met de hand op het ministerie afgeleverd.

Geen internet

Op de vraag waarom de hele aanvraagprocedure niet gewoon via internet kon, is zowel door het ministerie als de Communicatiedienst Suriname geen antwoord gegeven.

Wel gaf men aan dat er binnenkort een nieuwe commissie wordt ingesteld die moet werken aan het verder structureren van de aanvraag.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Ervaart u de dienstverlening in Suriname als bureaucratisch?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!