(update) Ministerie van Openbare Werken valt over w.c.

PARAMARIBO, 11 januari 2022 – Het ministerie van Openbare Werken is weer eens in opspraak gekomen. In Nickerie zou het bouwen van een w.c. (toilet) gegund zijn aan iemand die aan een openbare inschrijving zou hebben meegedaan voor maar liefst SRD 520.000,-

Gouden W.C.

Dat is veel geld voor het bouwen van een toilet. Onduidelijk is of een deel van het beoogde budget wordt teruggestort op de rekening van de aannemer of iemand anders, maar gezien het bedrag heeft dat er alle schijn van.

Op het ministerie zelf is geen licht op de toiletten

De minister meldt voortdurend dat er geen geld is voor vele zaken, maar een toilet kan hij niet eens in eigen beheer realiseren.

Werknemers moeten op het hoofdkantoor van het ministerie in Paramaribo al maanden in het donker naar het toilet, maar minister Riad Nurmohamed geeft wel een half miljoen SRD's uit voor het bouwen van een w.c.

Dit terwijl er ongeveer driehonderd aannemers in dienst heeft die daarvoor feitelijk via hun salaris al worden betaald.

Waarvoor worden al die technische mensen dan betaald bij het ministerie? Dit verhaal lijkt veel op het verhaal van de rechterhand die geeft en de linkerhand die terugneemt.

Update

Er is bij zowel het ministerie als de Communicatiedienst Suriname gevraagd om bewijsstukken die het tegendeel konden aantonen. Bijvoorbeeld offertes, facturen, werkomschrijvingen, projectplannen, etc...

Ook na een paar dagen wachten is hierop geen antwoord gekomen (niet per e-mail, niet per telefoon).

Wel heeft de minister een reactie gegeven aan een krant (die overigens niet de bron van het artikel is).

In een reactie tegenover Dagblad Suriname zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, dat de beweringen (over de toiletten) niet op waarheid gestoeld zijn.

De informatie is onjuist, aldus de bewindsman.

In totaal hebben vier aannemers deelgenomen en twee hiervan voldeden niet aan de strenge eisen die OW stelt aan dit soort werkzaamheden.

Uit de andere twee is toen gekozen voor de aannemer met deze prijs.

Natuurlijk heb ik liever dat onze eigen OW-ambtenaren zelf een project uitvoeren – dat is een optie die ik ook serieus bekijk.

Alleen heb ik geen goede ervaring met de ambtenaren op OW en ze doen er gewoon heel lang over.

Riad Nurmohamed
minister OW

Bron : culturu.com / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vindt u Riad Nurmohamed een goed bewindsman?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!