(ingezonden) Bolsonaro de corona-bom

PARAMARIBO, 19 januari 2022 – Terwijl bezoekers aan Suriname met strenge inreisbeperkingen te maken kriigen, kan de ongevaccineerde Braziliaanse president Jair Bolsonaro ons land vrolijk binnenkomen.

Leugenaar Bolsonaro

Bolsonaro heeft zich vaker laatdunkend uitgelaten over het coronavirus en heeft COVID-19 vaker een griepje genoemd. In zijn land is er veel kritiek op zijn coronabeleid.

De regering is zeer inconsequent in haar beleid

Het lijkt wel meten met twee maten. Waar jij in isolatie moet en zelfs geweerd wordt om in overheidsgebouwen te gaan, mag een ongevaccineerde president met zijn delegatie wel vrij het land in.

De maatregelen zijn heel zwaar voor de doorsnee burger. We hebben zoveel gevallen gehad waar de burger als een crimineel behandeld is geworden alleen omdat die een beetje laat over straat was.

Avondklok

Nu moet men zich haasten om vóór 21.00 uur thuis te zijn uit vrees voor een boete. Het lijkt wel op de illegale feesten van regeringslieden terwijl het volk thuis moet zitten.

Brazilië wordt aangemerkt als zeer hoogrisicogebied.

Reizigers die naar het land willen afreizen hebben een vaccinatiebewijs nodig en een negatieve PCR-test.

Maar de president van het land mag blijkbaar het land vrij en blij in– en uitgaan.

Inmiddels heeft Bolsonaro al een aantal keer corona gehad.

Vorig jaar startte een Braziliaanse senaatscommissie een onderzoek naar de manier waarop Bolsonaro de COVID-19-crisis aanpakt.

"Bolsonaro heeft 300.000 doden op zijn naam staan"

Bolsonaro zou volgens de senaatscommissie met zijn coronabeleid verantwoordelijk zijn voor de dood van meer dan 300.000 burgers.

Ook waren er beschuldigingen over vermeende onregelmatigheden in het inkopen van coronavirusvaccins.

Aids en corona

Vorig jaar verwijderde Facebook een misleidende video van president Bolsonaro waarin hij de valse bewering deed dat coronavaccins in verband zouden staan met de ontwikkeling van aids.

Zo zei Bolsonaro dat mensen die zijn gevaccineerd tegen COVID-19, niet meer kans hebben om aids te krijgen. Hij beweerde ook dat de vaccins ook veilig zijn voor personen die besmet zijn met hiv, het virus dat de ziekte aids veroorzaakt.

Bolsonaro verspreidt leugen op leugen

Facebook haalde al eerder video’s offline van Bolsonaro omdat hij misleidende informatie verspreidde over het coronavirus.

Omikron

De omicronvariant is momenteel dominant in Suriname.

De afgelopen week zijn er enkele duizenden besmettingen geregistreerd in Suriname. Los van het feit dat omicron dominant is, is er in de decembermaand behoorlijk gefeest.

Suriname zit dus nu letterlijk in de vijfde coronagolf en dan laat de regering het toe om een ongevaccineerde eerste burger van ons buurland tot ons land toe te laten. Wat voor voorbeeld geeft de regering hiermee aan de samenleving?

Homofoob

Bolsonaro komt er openlijk voor uit dat hij een homofoob is. Hij noemt zichzelf een trotse homofoob.

De westerse media bestempelen hem vaak als extreemrechts, ultrarechts of rechts-populistisch vanwege zijn anti-democratische, racistische en homofobe standpunten.

Bolsonaro haat homo's en heeft geen respect voor vrouwen

Ook respect voor vrouwen lijkt bij Bolsonaro te ontbreken. In 2014 had hij een scherpe woordenwisseling met Maria do Rosári, die minister van Mensenrechten was onder president Dilma Rousseff.

In het heetst van de woordenwisseling noemde ze Bolsonaro een "verkrachter". Hierop antwoordde Bolsonaro dat ze te lelijk was om verkracht te worden.

Bolsonaro kreeg een geldboete voor deze uitspraak.

Onduidelijk bezoek

Wat president Bolsonaro precies komt doen in Suriname heeft onze regering niet bekendgemaakt.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zei op een persconferentie dat Bolsonaro op 20 en 21 januari in Suriname zal zijn.

Volgens Ramdin zal er een lang traject van samenwerking worden uitgezet dat te maken heeft met handel en investeringen, energie en gas.

Daarnaast zal er gesproken worden over veiligheid, defensie, politieke samenwerking en consulaire zaken.

Albert Ramdin
minister

Er zijn verder geen details gegeven, maar men moet ervan uitgaan dat de olievondsten voor de kust van Suriname ook onderdeel zullen zijn van de gesprekken.

Tikkende corona-bom

De mensen die namens de Surinaamse regering betrokken zijn bij het bezoek van Bolsonaro wordt geadviseerd heel voorzichtig te zijn en als het kan zelfs verlof te nemen want de Braziliaanse president is een tikkende "corona-bom", die al een aantal keer is afgegaan.

Een gewaarschuwd man telt voor twee!

Bron : SR Herald (redactioneel)


— UW MENING —

Moet Suriname banden aangaan met mensen als Bolsonaro?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!