Santokhi : dit jaar lees ik de nieuwjaarsrede voor

PARAMARIBO, 23 januari 2022 – De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) houdt op maandag 24 januari 2022 haar traditionele nieuwjaarsreceptie.

De overheidszender gov.tv (kanaal 8.3) zal deze activiteit uitzenden vanaf 18:30 uur.

Suriname uit de crisis

De titel van de nieuwjaarsrede is dit jaar : "Suriname structureel vooruit: van crisis naar blijvende welvaart voor een ieder".

Suriname vooruit : van crisis naar welvaart voor iedereen

De VES zal de rede dit jaar niet zelf voorlezen, maar heeft dat op verzoek uitbesteed aan zijne excellentie president Chandrikapersad Santokhi.

Afwijkende voordracht

De Vereniging van Economisten bestaat op 17 oktober 2022 reeds 50 jaar. Dit lustrumjaar valt samen met belangrijke economische hervormingen in het land.

Het is hierom dat de nieuwjaarsrede dit jaar niet door onafhankelijke economische specialisten wordt uitgesproken, maar door de hoogste autoriteit van het land – zijne excellentie de president van de Republiek Suriname.

Zijne excellentie de president zal in zijn rede een uiteenzetting geven van het beleid van zijn regering om dit jaar die hervormingen door te voeren waarmee ons land uit de crisis moet komen.

Voorafgaand aan deze rede zal de VES voorzitter – Steven Debipersad – de leden en de samenleving wel kort toespreken met zijn eigen boodschap.

Vooruitblik 2022

Hierbij zal hij een terugblik werpen op 2021 en een status geven van onze economie met een vooruitblik voor 2022.

Bron : culturu.com / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u vertrouwen in de economische slogan van dit jaar?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!