(ingezonden) Dat na Abdoel

PARAMARIBO, 26 januari 2022 – Ik heb vaak het woord "schaamteloos" horen gebruiken. Maar toen ik onlangs het artikel van Abdoel las, drong pas de juiste betekenis van dat woord ten volle tot me door.

Onbeschaamd bandeloos

Er kwamen woorden in me op als, bandeloos, brutaal, cynisch, geen eer, onbeschaamd, geen gêne kennende, schandelijk, zonder schaamtegevoel.

Al deze negatieve woorden associeerde ik met deze man.

Een mens die fouten heeft gemaakt, biedt normaal zijn verontschuldigingen aan en laat daarna beter gedrag zien. Abdoel deed dat echter niet.

Nadat hij een poos zijn snor had gedrukt, dacht hij dat het volk zou zijn vergeten wat hij en zijn regering volk en land hebben aangedaan. De man had niet alleen de brutaliteit om zijn gezicht weer te laten zien, maar maakte ook dezelfde fouten.

Volksbelang

Hij ging op de bekende NDP-toer door te roepen dat hij slechts de belangen van het volk op het oog had, terwijl hij gewetenloos een terrein, ter grootte van 1,5 hectare, dat oorspronkelijk bestemd was voor het opzetten van 32 bouwkavels voor minderbedeelde burgers, voor zichzelf pakte.

Hoe dom denkt hij dat dit volk is? Hij beledigt de intelligentie van het volk als hij denkt dat het volk voor de tweede keer in deze val zou trappen.

It is not the lie that bothers the people, it is the insult to their intelligence, that they find offensive.

(Het is niet de leugen die het volk stoort, het is de belediging aan hun intelligentie die men beledigend vindt.)

Hij had zelfs de brutaliteit om te zeggen dat het volk de huidige situatie als moordend ervaart en dat de NDP klaarstaat om ze te redden.

Noodlijdend

Het volk is nu wijzer en weet nu wat zijn politieke partij onder "redden" verstaat. Hij verzuimde er echter bij te zeggen dat zijn regering de veroorzaker is van deze noodlijdende situatie.

Het volk heeft jarenlang op de pof moeten leven, terwijl zij hun zakken vulden met geleend geld. En nu wijst hij gewetenloos met het beschuldigende vingertje naar de regering die probeert hun rotzooi op te ruimen.

Zij werden rijk, wij worden arm

Toen hij riep dat de NDP de knoop heeft doorgehakt, hoopte men dat ze eindelijk schuld zouden bekennen over de achtergelaten puinhoop.

Niets was minder waar, integendeel probeerde hij het volk weer in te pakken met leugens. Hij hoopte that people eat lies when their hearts are hungry.

Altijd hetzelfde

Abdoel doet weer wat we van de NDP gewend zijn namelijk blind zijn voor eigen fouten, nooit eigen falen willen toegeven geen verantwoordelijkheid willen nemen en met het beschuldigende vingertje wijzen naar een ander.

Het ergste aan deze opstelling is, dat men zo demonstreert dat het volk de waarheid niet waard is.

Hij roept dat de levensomstandigheden van het volk zijn verslechterd.

Bron : Josta Vaseur / Dagblad Suriname


— UW MENING —

Denkt u dat de NDP nog veel volgers zal hebben?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!