President : CDS moet positiever over regering praten

PARAMARIBO, 28 januari 2022 – President Santokhi heeft eerder deze week een bezoek gebracht aan de door hem ingestelde Communicatiedienst Suriname (CDS).

Propaganda?

De dienst wordt door veel critici gezien als propagandamiddel en verlengstuk van de staat.

Dit terwijl ze juist was opgericht als kritisch en transparant alternatief voor het Nationaal Informatie Instituut (NII) onder ex-president Bouterse.

Santokhi liet weten dat de CDS een betere rol moet gaan vervullen bij het verduidelijken van het goede beleid van de regering.

Positief en effectief

Hij benadrukte in zijn toespraak dat er ruimte is voor een meer positieve, efficiënte en effectievere uitvoering van de boodschappen.

Het staatshoofd was blij met de inzet van het personeel, maar haalde aan dat de dienst assertiever moest werken bij het brengen van informatie.

Santokhi : "we zijn goed bezig, het CDS meldt dat niet altijd"

Zo verwees hij naar de ontwikkelingen in de wereldeconomie die ook effect hebben op de economie van Suriname.

Hij benoemde als voorbeeld de internationale spanningen rondom de Oekraïne die voor Suriname van groot belang zouden zijn en ons herstel in de weg zou zitten.

Prudent beleid

Zijn – volgens eigen zeggen – prudente economische beleid om Suriname weer op de rit te krijgen wordt momenteel door externe factoren tegengewerkt (zoals de olieprijs door de spanning in Oost-Europa en Rusland – redactie).

Daarbij maakt de samenleving de vergissing dat het wel eens aan zijn beleid zou kunnen liggen, terwijl dit volgens hem buiten zijn machtsveld valt.

Santokhi : "eventuele tekortkomingen zijn niet onze schuld"

Als de CDS de boodschap niet correct overbrengt aan de samenleving, dan krijgt de regering hiervan onterecht de schuld, want zij kan immers niet pro-actief optreden tegen dit soort situaties.

Persoonlijk leed

Naast een rondleiding op diverse afdelingen die het CDS telt, heeft de president ook een presentatie gekregen van de werkzaamheden die in 2021 en 2022 verricht zijn.

Tijdens het bezoek hebben enkele personeelsleden de enorme financiële druk, werkdruk en woningnood aangehaald waar zij zelf last van hebben.

Ambtenaren belonen

Het staatshoofd heeft daarop aangegeven dat de regering zich zal blijven inzetten om de rechtspositie en bestaanszekerheid van zijn eigen ambtenaren nog meer te verbeteren.

Hij zei ook dat er in januari dit jaar reeds grote vooruitgang is geboekt en dat het grond– en woningvraagstuk de absolute aandacht van de regering geniet.

Santokhi : "dit jaar komt alles goed met grond en geld"

Er wordt gewerkt aan het in kaart brengen van gebieden om deze beschikbaar te stellen aan de samenleving.

Tenslotte meldde de president nog zeer content te zijn met zijn eigen mediastudio en opnamestudio waaruit hij het volk kan toespreken zonder hiervoor ver te hoeven reizen.

Opmerking : er is geprobeerd uitleg te krijgen over de "grote internationale factoren" die het herstel van ons land zouden tegenwerken.

Het CDS heeft hierop – zoals altijd het geval is – geen antwoord gegeven via zowel telefonische als e-mail verzoeken.

De website van het CDS bleek daarbij onbeveiligd en toont enkel berichten via "De Boodschap" – het communicatieplatform van voormalig president Bouterse en Clifton Limburg.

Admin
Suriname Nieuws

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is het terecht dat Santokhi de schuld bij het buitenland neerlegt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!