(ingezonden) Wankelt de coalitie?

PARAMARIBO, 28 januari 2022 – Patricia Etnel – NPS assemblee-lid trekt zich terug uit de coalitie, maar blijft NPS parlementarier.

Koe

De oude partij waarvan zij lid is behoort nog wel tot de coalitie. Aanleiding voor Etnels uittreding was niet de voortdurende verbale agressie tegen haar, zij weet dat dit te verwachten is als politica.

Het was de vrijheidsberoving van haar zoon, volgens haar komende van VHP zijde, die zij niet pikte.

Door een opgezette zaak van een valse getuige en corrupte politie die haar 24 jarige zoon aanhield wegens heling, hij zou een gestolen koe hebben doorverkocht.

Ruzie

Wie ruzie wil krijgen met Patricia Etnel kan het krijgen, zij voert een kruistocht tegen allerlei kwaad.

Dit is het laatste incident tussen de partijen die de Surinaamse regeringscoalitie vormen.

Het is een slechte regeringscombinatie die gevormd is door mensen die alleen bij elkaar zijn gekomen vanwege het geld, de macht en de voordelen voor zichzelf.

De meesten zakkenvullers, die corruptie plegen door het regelen van banen, zakelijke voordelen en geld voor familie en vrienden.

Anderen strooien letterlijk en delen onwettig verkregen geld uit, ook omdat zij geen belasting betalen als ondernemers.

Dit gebeurt op een doelloze en vernederende manier.

Grond

Grondconversie, staatsgrond omzetten in het bezit van personen, met name door corruptie gegroeide grootgrondbezitters, mag ook wel de beoogde coup van assembleelid Jogi genoemd worden.

Jogi is van de VHP elite, zelf grootgrondbezitter en pleegt nu een kapitaal delict door de grond onder de voeten van het grootste deel van de bevolking weg te slaan.

"Jogi kaapt grond van inheemsen en boslanders weg"

Ook de inheemse en tribale boslandbewoners, wiens grondenrechten nog in de maak zijn, zullen ernstig de dupe worden.

Inheemsen

Daarom heeft de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (51 dorpen) reeds ernstig protest aangetekend.

Deze wet zal alle grond van de hele in handen brengen van mannen die ieder ander landloos maken en gijzelen met veels te hoge grondprijzen.

Jogi's afleidingsmanoeuvre is zijn beschuldiging dat NDP assembleelid Ann Saldi onwettig vertegenwoordiger is van Commewijne, omdat ze daar niet zou wonen.

Jogi : "alle politici praten enkel nonsens"

En al deze politici toch enkel nonsens vertellen wanneer je ze zou vragen wat hun visie en passie was om de politiek in te gaan.

Ze kunnen je niet tonen wat ze hebben gedaan voor ons als kiezers.

We moeten alle politici van nu wegstemmen, want ze kunnen niet bedenken en ons niet inspireren hoe een bloeiende gemeenschap voor onze – toekomstige– kleinkinderen achter te laten.

En dat is wat ze zouden moeten doen, niet kakelen en kukelen als kippen en hanen die elkaar bevechten om wat miezerige wormen (geld, macht, grond).

Bron : Sranan Peyri / culturu.com


— UW MENING —

Vindt u de samenwerking tussen de vier partijen goed verlopen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!