Ministerie ontvangt fietsen uit Nederland

PARAMARIBO, 4 februari 2022 – Vanwege de economische situatie heeft ons land een te kort aan alles en geld voor niets. Gelukkig is daar altijd Nederland om giften te doneren, in dit geval een aantal fietsen voor het ministerie van Openbare Werken.

Minister Nurmohamed

Om het veldwerk van de afdeling Bewaking, Milieu– en Bouwpolitie efficiënter te kunnen uitvoeren heeft het ministerie van Openbare Werken enkele fietsen uit Nederland gedoneerd gekregen.

De minister nam de fietsen persoonlijk in ontvangst

Stichting De Bruggenbouwers is in samenspraak met de Organisatie Hindoe Media (een omroep uit Nederland die zich vooral richt op de Hindoestaande gemeenschap – redactie) onlangs gestart met een fietsenproject voor ons land.

De rijwielen zijn donderdag overhandigd aan minister Riad Nurmohamed.

Fietscursus

Volgens Stichting De Bruggenbouwers gaat het om een duurzaam karakter waarbij gegadigden een verplichte "ken mijn fiets" cursus krijgen.

Hierbij is kennis van gereedschappen, onderdelen, onderhoud, reparatie en veiligheid van eminent belang. De cursus en de verdeling van de fietsen geschiedt in samenwerking met de SHP uit Suriname.

Op deze manier tracht stichting De Bruggenbouwers enerzijds jonge werklozen een kans te bieden door hen te enthousiasmeren voor het beroep van fietsenmaker en anderzijds burgers die geen geld hebben een fiets te schenken om zich gemakkelijker naar school of werk te kunnen verplaatsen.

In 2021 zijn ongeveer 150 fietsen naar Suriname aangevoerd vanuit Nederland.

OHM (de omroep uit Nederland) is belast met de transport van de fietsen naar Suriname die vervolgens door Stichting Hindi Parsihad in Paramaribo worden opgeslagen.

Gebrekkig onderhoud

In het afgelopen jaar is tijdens een Surinaams werkbezoek aan KennisKring Nederland jegens OW-minister Nurmohamed gevraagd om de bestaande voetgangers– en fietspaden in ons land te herstellen.

De fietsen moeten wel onderhouden en gerepareerd worden

Bhagwanpersad Gangaram Panday – de vertegenwoordiger van de Nederlandse organisaties in Suriname – overhandigde de fietsen aan de minister die beloofde er zuinig op te zijn.

Ook gaf de bewindsman aan dat vanwege de economische situatie onderhoud aan zowel de wegen als tweewielers een grote uitdaging voor ons land wordt.

Bron : culturu.com


— UW MENING —

Durft u te fietsen in ons land?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!