(ingezonden) Santokhi en de NDP

PARAMARIBO, 8 februari 2022 – "Bouterse heeft met het negeren van het samenscholingsverbod van meer dan tien personen, de COVID-19-maatregelen bewust overtreden".

"Gelden de COVID-19-maatregelen niet voor Bouterse en zijn NDP? Bouterse en de NDP storen zich aan God noch gebod. Zij wanen zich oppermachtig en onaantastbaar".

NDP Bouterse

Bovenstaande tekst komt uit een ingezonden stuk waarin in 2020 kritiek werd geleverd op het overtreden van de COVID-protocollen door toenmalig president Desi Bouterse.

In deze tekst kan nu overal de namen "Santokhi" en "VHP" worden ingevuld waar "Bouterse" en "NDP" staan.

De regels gelden ook voor Bouterse en NDP.

Moeten er dan geen maatregelen getroffen worden tegen Bouterse en de NDP?

Ook dit staat nog in hetzelfde ingezonden stuk vermeld.

Terwijl het voor de gewone burger niet toegestaan is om te feesten, heeft de huidige eerste burger van het land gefeest en de benen losgegooid compleet met band.

Santokhi heeft "schijt" aan zijn eigen regelgeving

Uit filmpjes – die vermoedelijk stiekem zijn genomen – is duidelijk te zien dat de MoHaNa-regels niet in acht zijn genomen.

Adviseurs

Waar waren de ministers Amar Ramadhin (Volksgezondheid) en Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), de COVID-19 Stuurgroep, het Outbreak Management Team, de politie en alle andere adviseurs in het COVID-19-gebeuren?

De leden van het hoogste orgaan van staat – De Nationale Assemblee – zijn ook muisstil, terwijl er onlangs nog is vergaderd over de actuele coronasituatie in het land.

Gaan onze assembleeleden de regering nu ter verantwoording roepen? Of zal men weer doen alsof er niets is gebeurd?

Er gelden harde regels voor burgers, maar niet voor toppers

Vaststaat dat er met verschillende maten wordt gemeten door de overheid. De politie treedt hard op tegen gewone burgers en organisatoren van evenementen.

Er worden zelfs boetes van SRD 10.000 opgelegd en muziekinstallaties worden meegenomen. Dat politieoptreden is terecht, want om de verspreiding van het COVID-virus enigszins in te dammen is het besluit van het houden van feesten ook genomen.

Maar hebben de maatregelen wel zin als ze niet voor eenieder gelden?

Lockdown opheffen

Het is jammer dat de eerste burger en ook andere toppers uit de coalitie steeds weer hun eigen regels vertrappen.

Het goede voorbeeld geven geldt ook voor de eerste burger van het land. Burgers worden gestraft als ze de COVID-protocollen overtreden, maar over overtredende politici zwijgen de handhavers, in deze de justitiële autoriteiten, als het graf.

De regering zou in overweging moeten nemen om de lockdown en alle daaraan gerelateerde maatregelen zoals de avondklok per direct op te heffen.

De regering kan net zo goed stoppen met haar beleid

Dit lijkt straks de norm te worden in Europese landen. In landen als Nederland en Engeland hebben regeringen al behoorlijk versoepeld en gaan ze richting normalisatie.

In sommige Europese landen wordt COVID-19 nu als griep getypeerd. Er zijn zelfs studies die aangeven dat lockdowns niet hebben gewerkt tegen de verspreiding van het COVID-virus.

Vaccineren voorkomt ellende

Normalisatie en het afschaffen van de lockdown zal voor een stijging zorgen van het aantal gevallen, maar gevaccineerden zullen er in de meeste gevallen goed van af komen.

Belangrijk is, dat de al zo verslechterde economie uit het dal kan worden gehaald door bedrijvigheid en nieuwe inputs.

De horecasector en dancings delven al bijna twee jaar het onderspit door alle coronamaatregelen, lockdowns en total lockdowns terwijl regeringslieden gewoon lekker doorfeesten alsof neks no fout.

Jason Pinas

Er is onlangs een nieuw bestuur van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) aangetreden.

Het nieuwe bestuur staat voor een aantal grote uitdagingen in een tijd waarin de vrije pers, één van de pijlers van een democratische staat, in gevaar is.

Er is nog steeds geen oplossing in de communicatie met de regering.

De regering is niet in staat om te communiceren

In oktober 2021 protesteerden journalisten tegen de wijze hoe de regeringspersconferenties werden ingericht.

Lange inleidingen, beknotting bij het stellen van vragen, geen antwoord geven op vragen en het draaien om de hete brei heen, waren slechts enkele punten van kritiek die de journalisten in een schrijven aan president Chan Santokhi opsomde.

In november 2021 had Santokhi een ontmoeting met vertegenwoordigers van de media waarin hij beterschap beloofde en zei dat de kritiekpunten van de mediawerkers aangepakt zouden worden.

Helaas zijn er nooit meer regeringspersconferenties gehouden.

Slechte communicatie werd al snel geen communicatie

Dieptepunt was in december 2021 toen lijfwachten van de vicepresident collega Jason Pinas bij het assembleegebouw mishandelden en beroofden van zijn mobiele telefoon.

Brunswijk

Dit alles vond plaats in bijzijn van de vicepresident, die liederlijke taal richting Jason gebruikte. Dit alles werd vastgelegd op videocamera’s van Safe City, maar tot de dag van vandaag heeft de gemeenschap geen nota kunnen nemen van de beelden.

De regering vernietigd en verduisterd bewijslasten

De verontschuldigingen van de vicepresident neemt de mediawereld niet serieus.

De tweede man van het land zei in een verklaring dat Jason tot in zijn auto was om foto’s te maken, hetgeen naderhand een grove leugen bleek te zijn.

Ook zei hij dat niet hij, maar zijn veiligheidsmannen verantwoordelijk zijn voor de mishandeling van Jason.

Inmiddels is de zaak bij de rechter. Wordt vervolgd!

Bron : SR Herald / redactioneel


— UW MENING —

Zal Santokhi iets van de groeiende kritiek meekrijgen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!