Suriname opent ambassade in Ghana

PARAMARIBO, 9 februari 2022 – Drs. Fidelia Graand-Gallon – Surinaams sociologe en welzijnswerker – is vandaag door president Chandrikapersad Santokhi op het presidentieel paleis beëdigd tot ambassadeur voor Suriname in Ghana.

Slavenhandel

Ghana is historisch gezien een belangrijk land voor Suriname aangezien zij een hoofdrol vervulde in de transatlantische slavenhandel.

De meeste Surinaamse tot slaaf gemaakten waren afkomstig uit dit West-Afrikaanse land of werden gevangen genomen in aangrenzende buurtlanden.

Vertrouwen

Graand-Galon dankt voor het vertrouwen dat haar is gegeven en zegt dat zij haar krachten wederom zal inzetten om Suriname groots uit te dragen.

"Suriname is belangrijk, omdat wij denken dat te zijn"

Van 2007 tot 2015 is zij ambassadeur van Suriname te Trinidad en Tobago geweest.

Ondanks mijn klein gestalte staan wij als Suriname hoog en kunnen wij zo goed netwerken, omdat wij het geloof hebben dat wij dat kunnen.

Wij staan sterk in educatie, cultuur, economie en in rijkdom.

Vanwege onze Afrikaanse roots zijn de economische, sociale en culturele betrekkingen met Ghana van eminent belang bij het uitvoeren van onze nationale ontwikkelingsplannen.

Graand-Galon
ambassadeur Ghana

De ambassadeur zal zich naast het uitbreiden van de samenwerking met Ghana ook inzetten voor het uitbreiden van de culturele banden en capaciteitsversterking.

Dit laatste zal gebeuren via beurzen en uitwisseling van kennis en ervaring.


– Opmerking – Er is contact gezocht met de Communicatiedienst Suriname om te vragen hoe de betrekking met Ghana kan leiden tot een verbeterde uitvoering van de nationale ontwikkelingsplannen.

Ook is gevraagd om puntsgewijs aan te geven welke onderdelen van die plannen direct verband houden met de aanwezigheid van een eigen ambassadeur in het Afrikaanse land.

De vragen zijn zowel per e-mail als telefonisch ingediend, maar ook na ruim vier dagen wachten is daar niet op geantwoord.

Bron : culturu.com / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Verwacht u veel van onze nieuwe ambassade in Ghana?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!