SuriNed commando trainde huurlingen in Suriname

PARAMARIBO, 10 februari 2022 – Een Nederlandse commando van deels Surinaamse afkomst die actief is binnen het Korps Commandotroepen in Nederland is daar opgepakt.

Marokkaanse mafia

De commando kwam in het vizier vanwege het onderzoek naar de moordlustige organisatie van "top crimineel" Ridouan T.

De absolute elitemilitair is opgepakt op verdenking van geweldpleging, drugs– en wapenhandel en de illegale training van huurlingen in ondermeer Afrika en Suriname.

De commando heeft huurlingen in Afrika en Suriname getraind

Het Openbaar Ministerie van Oost-Nederland bevestigt de aanhouding van de topmilitair en het feit dat hij een strafblad heeft vanwege mishandeling van derden.

Extreem veel kennis

De Telegraaf (krant) schrijft dat het gaat om een 42-jarige sergeant-majoor uit Rotterdam.

Hij zou worden beschouwd als iemand met een extreme kennis over speciale operaties, wapens, tactieken en het "stoppen van de vijand".

Er is in Nederland een doorzoeking geweest op twee adressen in Rotterdam en op de kazerne waar de man gestationeerd is.

Tijdens afgeluisterde gesprekken in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught / Nederland zou de crimineel T. plannen hebben gemaakt voor een gewelddadige uitbraak uit de gevangenis.

Gijzeling en moord

Het is niet duidelijk of de man met Surinaamse roots hierbij een rol zou spelen.

Wel is er gesproken over het gijzelen van personeel van de gevangenis en het vermoorden van hun familie.

De opgepakte commando zou volgens meerdere anonieme bronnen zeer gerespecteerd zijn door collega's en hebben gediend in bijvoorbeeld Libanon, Ivoorkust en Afghanistan.

Volgens de Telegraaf (een Nederlandse krant – redactie) trainde de man ook criminelen en huurlingen in het buitenland, waaronder Suriname.

Brunswijk

Zowel de Communicatiedienst Suriname als het Surinaams Openbaar Ministerie hebben na herhaaldelijke verzoeken niet geantwoord op vragen over deze aanhouding.

Wel is bekend dat zowel Brunswijk als Bouterse privélegers hebben die zich in het binnenland ophouden en voornamelijk bestaan uit Braziliaanse en Franstalige huurlingen.

Bron : Suriname Nieuws / NU.nl


— UW MENING —

Moet er onderzoek komen naar huurlingen onder onze politici?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!