Bouterse : het land wordt kapot gemaakt!

PARAMARIBO, 23 februari 2022 – "A ne go ini na kondre", dat is volgens oud-president Desi Bouterse duidelijk. "Tot hier en niet verder. Wan kenki mus kon", zegt de NDP-topman die vandaag de binnenstad van Paramaribo in is gegaan om de mensen een beetje moed in te spreken.

Bouterse herrijst

De mensen worden eveneens uitgenodigd om deelgenoot te zijn van de massameeting op 26 februari in Ocer, liet hij weten aan D-TV Express.

Hij hield de mensen voor dat men weet dat er veel armoede heerst in Suriname. Wanneer men de handen in elkaar slaat kan men de vele drempels overbruggen, liet hij weten.

We want Bouta, Chan go home!

"We want Bouta, we want Bouta", werd luidkeels geschreeuwd onder de Centrale Markt toen de ex-president een bezoek aldaar bracht.

Bouterse heeft verschillende rondes in de markt gedaan en de mensen toegesproken. De verschillende verkopers en marktbezoekers hebben hun misnoegen geuit over de steeds stijgende prijzen in de winkels.

Bouterse : tot hier en niet verder, ik accepteer het niet

Verschillende personen lieten weten teleurgesteld te zijn in de huidige regering die wel “wo set ing” heeft beloofd, maar dat niet voor mekaar kan krijgen.

Grote aanhang

De oud-president, die beveiligd werd, heeft nogal een grote groep op de been kunnen krijgen die met hem meeging tijdens zijn bezoeken. Ook de Vreedzaam Markt werd aangedaan.

Bouterse ging toen richting de Jodenbreestraat waar hij even zijn damkunsten liet zien. Hierna heeft hij zijn tocht vervolgd naar Times Mall.

Hij werd vergezeld door verschillenden NDP-toppers waaronder oud-vicepresident Ashwin Adhin en assembleelid Ebu Jones.

Bouterse toont de allure van een president

Zijn echtgenote Ingrid Waldring-Bouterse maakte ook deel uit van de groep. Ook zij sprak de mensen toe. Alles moet volgens haar terug naar hoe het eerder was. Het is duidelijk dat de mensen in armoede leven.

"Als je moet tanken of naar de winkel gaat, je voelt het", zegt ze. Ze maakte eveneens duidelijk dat de roep naar de NDP groot is.

NDP groeit

Na zijn ronde te hebben gedaan in de binnenstad gaf oud-president Bouterse aan dat zijn bezoek succesvol was. De mensen vinden dat er een meeting moet komen.

We zullen een vorm moeten vinden om de koppen bij elkaar te steken.

We hebben het allemaal moeilijk in het land.

Bouterse
ex-president

"A fas fa den man e pina a volk is wreed", zegt Bouterse. Zaterdag is bedoeld om met iedereen te praten om te weten welk oplossingsmodel hiervoor gevonden moet worden.

"Het land gaat kapot, maar ik ga jullie redden"

De meeting van zaterdag is een zaak van het land, is hij van oordeel, en niet alleen van de NDP.

Het gaat om zaken als armoede en randverschijnselen van armoede als roof en inbraak, aldus de oud-president.

Bron : SR Herald


— UW MENING —

Had u verwacht dat Bouterse toch nog populair blijkt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!