(ingezonden) Chandrika vernietigd Suriname!

PARAMARIBO, 23 februari 2022 – Heel grappig dat de winter nog niet voorbij is in Nederland, maar VHP Nederland is nu al ontwaakt uit hun meer dan 10 jaren lange winterslaap.

Winterslaap VHP

Mijn wenkbrauwen moeten altijd fronsen, wanneer ik bepaalde statements moet lezen van VHP’ers zowel in Nederland als Suriname.

Sliep de VHP, of leiden ze daar aan dementie?!

Je krijgt echt het gevoel alsof de tijd bij hun een aantal jaren stillag. Of lijden ze aan selectieve dementie?

Gelukkig is de vrije meningsuiting in Nederland veel beter geregeld, dan die in Suriname, onder het huidige bewind van de regering-Santokhi.

Bij het bezoek van president Chan Santokhi aan Nederland, heeft het volk van Surinaamse komaf terecht zijn gevoelens geuit.

Dit is gedaan uit solidariteit voor het volk in Suriname, die door de huidige president bewust wordt verarmd, en onderdrukt.

Met name de politiek andersdenkenden.

Onder normale omstandigheden had ik gezegd, “Ik kan het begrijpen, maar ik keur het niet goed”.

Dictator Chan

Het gedrag van de president kan worden getypeerd als dictatoriaal. Datzelfde gedrag hebben de VHP-ministers ook overgenomen.

Denk maar aan minister Riad Nurmohamed die het volk afstraft, omdat ze op de NDP heeft gestemd.

Bouterse had gelijk

Ex-president Desi Bouterse heeft terecht gezegd dat Suriname 60 jaar terug in de tijd is gebracht.

In die periode had je precies diezelfde zaken, die nu weer spelen zoals de openlijke racistische uitlatingen, de zwaar toegenomen corruptie zoals Sunfin, HPSG en vele andere gevallen.

Chandrika heeft ons weer koloniaal onderdeel gemaakt

Al die zaken die ik zojuist heb opgesomd kunnen niet gecategoriseerd worden als normaal. Daarom sta ik volledig achter de actievoerders. Ik begrijp hun, en keur al hun daden goed. Een president die haat zaait, zal ook haat oogsten.

Terecht hebben verschillende VHP’ers aangegeven dat Santokhi geen leiderschapskwaliteiten heeft.

De huidige president zorgt alleen maar voor verdeeldheid, terwijl ex-president Bouterse juist bezig was eenheid te bewerkstelligen onder alle Surinamers ongeacht ras, religie en politieke kleur.

Het is een proces dat gaande is sinds 25 februari 1980. Vandaar dat de NDP ook de enige echte multiculturele politieke partij is.

Hoezo kunnen we de financiële malaise in Suriname, president Chan Santokhi, niet aanrekenen?

Corruptie

Dankzij het corruptief en rancuneus beleid is de financiële situatie in Suriname zeer verslechterd.

Deze regering is juist bezig het land failliet te maken met het geldverspillingsbeleid. Denk aan de reis van meer dan US$ 900.000 naar Dubai. Een reis, die Suriname helemaal niets zal opleveren.

Dubai levert niets op, Chandrika kan geen leiding geven

De protesten zijn juist bedoeld tegen het leed, dat deze regering het volk aandoet.

Het stopzetten van de sociale voorzieningen en subsidies zoals het intrekken van de Bazo-kaarten van het arme volk, het stopzetten van subsidies op energie en water etc. Chan Santokhi corruptie aangepakt?

Leugens

Al die vermoedelijke corruptiegevallen die doorgeleid zijn naar het Openbaar Ministerie, zijn grote leugens. Leugens die verkondigd zijn tijdens de verkiezingscampagne van de VHP.

Om geloofwaardig over te komen bij het volk, worden de zogenaamde corruptiegevallen aangepakt.

Terwijl het politieke processen zijn, waar er geen bewijzen voor zijn.

Verbeter Suriname, begin bij de VHP.

Waarom pakt hij die corruptiegevallen van de VHP niet aan?

De kwestie RGD en Maaltie Sardjoe, New Surfin, HSPG etc. Het volk heeft deze president al door. Ook prominente VHP’ers die zeggen allemaal dat Santokhi liegt.

Santokhi doet één ding heel goed : liegen en draaien

VHP Nederland verwerpt elke vorm van scheldkanonnades, racistische en etnische uitlatingen?

Waar was VHP Nederland toen op weg naar de verkiezingen in 2010, 2015 en 2020 er alleen maar racistische uitlatingen werden gedaan door VHP’ers?

Rommel

Waar was men toen VHP-voorzitter Santokhi sprak over ‘Brunswijk en Bouterse Rommel’? Dit waren slechts enkele voorbeelden. Waar was toen die verbroedering en saamhorigheid?

Waar was de dialoog en het samen ontwikkelen van Suriname, toen het pas gekozen staatshoofd, Desi Bouterse, in 2010 zijn handen had uitgestrekt naar de VHP, NPS, ABOP en PL om samen het land te ontwikkelen?

Terugblik: Bouterse gekozen tot staatshoofd.

Sinds de VHP regeermacht heeft gekregen, is men ineens zogenaamd nationaal. De VHP is geen nationale politieke partij, maar een etnische politieke partij.

Bouterse wilde samenwerken, maar de VHP weigerde

Wijlen Jagernath Lachmon zei, “Dat de VHP geen nationale partij is, ligt niet in de naam. Het ligt in het optreden, de handeling, de beginselen van de partij”.

Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken. De statuten van de VHP kan je veranderen, maar de etnische ideologie van de VHP zal altijd blijven.

Etnisch en racistisch

Ik verwijs u naar mijn eerder geschreven artikel waarin ik uitgebreid ben ingegaan op het etnische van de VHP.

Wanneer VHP Nederland zich inderdaad nationaal wil opstellen, en niet staat voor polarisatie van de samenleving, dan wil ik VHP Nederland adviseren om de president van Suriname op te roepen om te stoppen met liegen.

Vernietiging Suriname

Zijn verontschuldigingen aan te bieden aan het volk en te bedanken als president, omdat hij leiderschapskwaliteiten ontbreekt.

A no mang set neks, maar hij voert een vernietingsbeleid uit.

Bron : Riyaz Akhtar / SR Herald


— UW MENING —

Bent u het ergens eens met dit ingezonden artikel?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!