Stichting Esther staakt

PARAMARIBO, 4 maart 2022 – De werknemers van Esther Stichting zijn in actie. Het personeel is ontevreden, omdat de overheid al geruime tijd verschillende toelagen waarop het zorgpersoneel recht heeft, niet heeft uitbetaald.

Geen geld

Het gaat om de kleding-, premie-, en wachttoelage. Ook de werkdruk is groot, omdat er een personeelstekort is bij de stichting.

De werknemers zijn de situatie beu, zegt coördinator van de Esther Stichting – Sila Deel.

De overheid weigert te betalen en beloften na te komen

Deel vindt het erg dat het werk is neergelegd, omdat de personen in de instelling zeer hulpbehoevend zijn, maar zij begrijpt het personeel dat al heel lang aan de bel trekt over de situatie.

Maar de bewoners moeten verzorgd worden, gevoed worden en er moet medicijn worden toegediend.

Volk moet helpen

Deel roept daarom de families die clienten hebben in de zorginstelling op, om ondersteuning te geven om de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken.

Stichting Esther wordt al jaren geplaagd door wanbeleid

De coördinator vraagt de samenleving en vrijwillergs om ook assistentie te verlenen bij de dagelijkse werkzaamheden die gedaan moeten worden door de werknemers.

Zij doet ook een beroep op de regering om zo snel mogelijk in te komen met de wens van het personeel, zodat de bewoners niet de dupe van de actie worden.

De Esther Stichting is een tehuis voor mensen die getroffen zijn door de ziekte van Hansen.

Nadat in de jaren '60 en '70 de leprosaria Groot-Chatillon, St. Gerardus Majella en Bethesda waren gesloten, organiseerde de overheid in samenwerking met liefdadigheidsorganisaties dit tehuis voor (voormalige) leprapatiënten en andere actuele aandoeningen.

Bron : culturu.com


— UW MENING —

Moet de overheid van medische zorg een speerpunt maken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!