Promes : "cocaïne, drugs, moord en corruptie"

PARAMARIBO, 10 maart 2022 – Quincy Promes – de Nederlandse voetballer met Surinaamse roots – heeft niet alleen geprobeerd zijn neef te vermoorden, maar wordt ook verdacht van drugshandel op zeer grote schaal.

In de zomer van 2020 was het groot nieuws in zowel Nederland als Suriname; top-voetballer Promes zou met een kapot geslagen fles de knieschijf van zijn neef uit het been hebben proberen te snijden.

Promes : 4.000 kg coke voor EUR 125.000.000,-

Ondanks het feit dat Promes meldde dat dit grote onzin was, heeft hij diezelfde avond het hele gebeuren nog opgebiecht aan zijn ouders en tante.

Daarbij vertelde hij ze ook nog dat "de neef" blij mocht zijn dat hij (Promes) niet meer met een pistool rondliep, anders had hij de neef zeker vermoord.

Maandenlang onderzoek

Deze feiten zijn naar boven gekomen, omdat de telefoon van Promes werd afgetapt en al maanden in de gaten werd gehouden door de Nederlandse politie.

De reden van deze "tap" is nu ook duidelijk geworden; Promes zou maar liefst 4.000 kg cocaïne hebben geïmporteerd met een straatwaarde van bijkans EUR 125.000.000,-

Vuurwapen

De telefoon van Oranje-international Quincy Promes werd in de zomer van 2020 getapt door de politie, omdat hij verdacht werd van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie – zo meldt De Telegraaf donderdag op basis van opsporingsbronnen.

Dinsdag werd duidelijk dat Promes getapt was, maar de reden was toen nog onduidelijk.

"Als ik een vuurwapen had, was hij nu dood geweest"

De toenmalige speler van Ajax – die nu bij Spartak Moskou (Rusland) onder contract staat – lijkt in de getapte telefoongesprekken met zijn ouders en tante op 25 juli 2020 te bekennen dat hij zijn neef heeft gestoken met een mes.

Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop, want anders was die tori voor hem (de neef – redactie) nog veel slechter afgelopen.

Quincy Promes
sporter

Bovenstaande quote is afkomstig uit de transcriptie van de tapgesprekken die zijn ingezien door Nieuwsuur, een belangrijk journalistiek programma in Nederland.

Drugshandel

Volgens De Telegraaf was de dertigjarige Promes op dat moment al bij de politie in beeld vanwege mogelijke betrokkenheid bij drugshandel.

Hij zou samen met familie hebben geïnvesteerd in ruim 4.000 kilo cocaïne met een groothandelswaarde van ruim 120 miljoen euro.

In april 2020 werden de drugs in de haven van Antwerpen onderschept door de Belgische politie.

Poging tot moord

Naar verluidt overweegt de politie Promes aan te houden, maar is dat lastig doordat hij in Moskou woont.

Gerard Spong – de advocaat van Promes – zegt tegen De Telegraaf dat hij van niets weet.

Rechtszaak

Promes zal sowieso voor de rechter moeten verschijnen voor zijn mogelijke betrokkenheid bij het steekincident.

De aanvaller werd eerder poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd, maar dat werd woensdag omgezet in poging tot moord. De strafzaak staat op 31 maart op de planning in Amsterdam.

Verdachte steekpartij

Hoewel Promes al van de steekpartij verdacht werd, wist Ajax hem in februari 2021 voor zo'n 8,5 miljoen euro aan Spartak te verkopen en nam toenmalig Oranje-bondscoach Frank de Boer hem op in de EK-selectie.

Bondscoach van Gaal weigerde Promes op te stellen

De huidige bondscoach Louis van Gaal houdt Promes vanwege de strafzaak wél buiten de selectie, omdat hij zowel Promes als de zaak niet vertrouwde en niet wilde dat dit van invloed op de prestaties van het elftal zou zijn.

Bron : NU.nl / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Denkt u dat Promes inderdaad "in de drugs" zit?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!