(ingezonden) Stemt allen PVP!

PARAMARIBO, 12 maart 2022 – De prijzen blijven stijgen. Lonen en salarissen gaan substantieel achteruit. Basistaken worden verwaarloosd. Straten worden niet of slecht onderhouden en lopen voortdurend onder water. Medicijnen worden schaars en medische hulp steeds minder.

Verpaupering

Ondanks alle rijkdommen blijkt Suriname vast te zitten, waardoor het volk verpaupert. Criminaliteit en prostitutie tieren welig. Dus terwijl het gras groeit, sterft het paard.

Waaraan zal dat liggen?

Een retorische vraag toch. Normaliter bepalen de geldende waarden en normen de kwaliteit van het overheidsbestuur en de bestuursdaden. Helaas zien wij in Suriname het tegenovergestelde plaatsvinden.

Slecht bestuur tiert welig

Slecht bestuur besmet de waarden en normen, want wat aan de top gebeurt, sijpelt ook door naar beneden. Hierdoor degenereert het volk verder. Dit proces werd ingezet door slechte voorbeeldfunctionarissen, klassenjustitie en straffeloosheid.

De PVP

De traditionele politieke partijen en hun leiders zijn allemaal hier debet aan. Om deze redenen heeft de online Progressief-Verheffende Partij (PVP) gemeend om in de politieke arena van Suriname en de diaspora (geïnitieerd door Max Ghazi) te stappen.

Deze politieke beweging beoogt een forum te worden voor elke kiezer van alle politieke partijen, die een totaal andere koers wenst.

De PVP wil daarom onder meer de volgende manco’s dichten en wel als volgt:

  1. Elke vorm van nepotisme en tegenstrijdige belangen wettelijk afstraffen, opdat alle overheidsinstituten gezuiverd en versterkt kunnen worden en politieke partijen moeten voldoen aan de grondwettelijke eis van behoorlijk bestuur;
  2. Het lidmaatschap van De Nationale Assemblee (DNA) tot een voltijdse baan maken, zodat geen enkele regering DNA langer kan dirigeren;
  3. Districtscommissarissen rechtstreeks doen kiezen om aldus elk district economisch zelfstandig te maken;
  4. De wet openbaarheid van bestuur, het bestuursrecht en de instelling van een nationale ombudsman tot de Surinaamse realiteit maken;
  5. Alle dubbele overheidssalarissen en onredelijke jaarlijkse bezoldigingen afschaffen;
  6. De productie en zelfredzaamheid bevorderen door de ressort– en districtsraadsleden structureel te betrekken;
  7. Het kiesstelsel baseren op ‘one person one vote’; en
  8. De financiering van politieke partijen wettelijk transparant maken en sanctioneren.

Om al deze zaken gedaan te krijgen, zal de PVP in elk district een afzonderlijk PVP-bestuur installeren.

Eerst het volk, dan de rest!

Bron : Dr. Roy I. Bhikharie, PhD (Voorzitter PVP) / SR Herald


— UW MENING —

Zal de PVP de oplossing voor ons land kunnen bieden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!