Ramdin in Turkije : hercodering diplomatie

PARAMARIBO, 13 maart 2022 – Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking is naar een Turkse badplaats (Antalya – redactie) afgereisd om aan het Antalya Diplomacy Forum van professionals in de diplomatie deel te nemen.

Hercoderen diplomatie

Deze editie van het Antalya Diplomacy forum gaat van start onder de naam ‘Recoding Diplomacy’ en wordt gehouden van 11 tot en met 13 maart.

Ramdin is panellid hercodering dynamiek in Latijns-Amerika

Op zaterdag 12 maart 2022 maakte minister Ramdin deel uit van het panel "Re-energizing the dynamism in Latin America and the Caribbean".

Grote vooruitgang

Het thema van dit panel was de grote economische en politieke vooruitgang van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied met ongeveer 650 miljoen inwoners, de afgelopen twintig jaren en de terugval in armoede door de COVID-19-crisis voor veel mensen.

In het panel werd ook bediscussieerd dat het tijd is om nieuwe beleidsrichtingen te evalueren die het meest geschikt zijn om te herstellen.

Diplomatie blijft de belangrijkste methode van communicatie tussen leiders en staten.

Er is een hele reeks andere structurele en systemische veranderingen in de internationale omgeving waar de diplomatie steeds op moet reageren.

Diplomatie is ook aan het transformeren.

Nieuwe fluctuaties in mondiale aangelegenheden in combinatie met de Covid-19-pandemie hebben de noodzaak van transformatie verscherpt.

De kansen die zijn ontstaan door de COVID-19-crisis werden bekeken alsook het beleid dat nodig is op nationaal en regionaal niveau om de al lang bestaande problemen aan te pakken en hoe de regionale organisaties hieraan kunnen bijdragen.

Innovatie

Om innovatief, efficiënt en effectief te blijven, heeft diplomatie een hercodering nodig.

Om effectieve manieren te vinden om nationale belangen te communiceren, heeft diplomatie een hernieuwde taal, inzicht en impact nodig, met behulp van innovatieve digitale mogelijkheden.

Ramdin : diplomatie moet opnieuw worden gecodeerd

Om diplomatie geschikt te houden voor hun doel, moet ze ook oplettend zijn en zich aanpassen aan de eisen van de dag.

Het Antalya Diplomacy Forum dient als een platform voor een interactieve discussie over de belangrijkste aspecten van het hercoderen van diplomatie.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van de aanpak van Ramdin voor het hercoderen van onze diplomatie in het kader van het opnieuw inblazen van de dynamiek in Latijns-Amerika?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!