Nederland : "familie van Bouterse betrokken bij zware wapens"

PARAMARIBO, 19 maart 2022 – Alhoewel minister Amoksi aangeeft "van niets te weten" wordt dankzij Nederlands onderzoek steeds duidelijker wie de mannen achter de zware wapens van Nickerie zouden zijn.

Bouterse

Het gaat onder andere om Izaac Bouterse en Ernesto Bouterse die een directe link lijken te hebben met Walter Bouterse – de kleinzoon van ex-president Desi Bouterse.

Minister Amoksi zegt niet te weten wie de mannen zijn, wat ze van plan waren en hoe ze aan hun wapens komen.

De namen van Desi, Walter, Izaac en Ernesto Bouterse duiken op

Duidelijk is echter de de wapens bijna zeker afkomstig zijn van de wapenroof bij Bouterse en zijn verkocht door zijn kleinzoon, Walter.

De wapens doken eind vorig jaar al op bij verschillende geweldsincidenten en ditmaal dus ook in het westen van ons land; Nickerie.

Bouterse heeft aangegeven "in gesprek te zijn" met de criminelen en wil graag "bemiddelen" om de wapens terug te krijgen. Tot op heden is daar echter niets mee gebeurd.

Nederlands onderzoek

Bovenstaand feitenrelaas is gepubliceerd op de gerenommeerde Nederlandse website "crimesite".

Zoals bekend zijn in Nickerie afgelopen woensdag zeven mannen opgepakt met acht aanvalsgeweren, een jachtgeweer, een Glock-pistool en munitie.

Bouterse "leverde" via zijn kleinzoon indirect de wapens

Onder de verdachten zouden zeker twee familieleden van oud-president Desi Bouterse zijn. Dat laatste is pikant, omdat het erop lijkt dat er onder de gevonden wapens ook geweren zijn die vorig jaar waren gestolen uit het magazijn diezelfde Bouterse.

AR-15 wapens

De mannen werden aangehouden onder meer 4 AK-47 geweren, 4 AR-15 geweren, een Glock pistool, een jachtgeweer, munitie en een satelliettelefoon.

De Surinaamse minister van Justitie heeft gezegd te onderzoeken wat de achtergrond van de arrestaties is.

Wij weten niet wie dit zijn of wat ze willen.

We vragen ons af wat dit is.

Er kan sprake zijn van terrorisme, ruilhandel met drugs of het beschermen van een criminele organisatie.

We weten het niet en gaan het onderzoeken.

Amoksi
minister

Een betrouwbare bron meldt aan Crimesite (Nederland – redactie) dat de politie zelf vermoedt dat de groep een vliegtuigje met cocaïne zouden gaan opvangen.

Familie Bouterse

De verdachten zijn als volgt;

Volgens de bron komen de AK’s uit de voorraad van het leger, en zijn de AR-15’s waarschijnlijk vanuit de Verenigde Staten het land binnen gesmokkeld.

Kleinzoon Bouterse

Desi Bouterse heeft gezegd dat hij op 22 juni vorig jaar ontdekte dat er was ingebroken in de wapenkamer. Er zouden onder meer 46 geweren en raketwerpers zijn ontvreemd.

Bouterses kleinzoon zou niet lang daarna zelfmoord hebben gepleegd, al is de doodsoorzaak nooit echt onderzocht – de omstandigheden van zijn "zelfmoord" waren zeer discutabel en mysterieus.

Walter Bouterse is vermoord of pleegde zelfmoord na de roof

Walter Bouterse bleek te hebben beschikt over gestolen wapens, omdat hij die volgens verklaringen van verdachten te koop zou hebben aangeboden.

Ook Desi Bouterse heeft het vermoeden over betrokkenheid van zijn kleinzoon geuit.

De "onderwereld"

Bouterse zei vorige zomer op een persconferentie ook contacten te hebben met wat hij noemde "de onderwereld".

Hij zou aan de regering hebben aangeboden te bemiddelen over teruggave, maar zoals bekend heeft de regering onder leiding van Santokhi geen enkele actie ondernomen.

Bron : crimesite (NL)


— UW MENING —

Moet Santokhi diepgaand onderzoek instellen naar de familie Bouterse?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!