VHP : vicepresident Brunswijk is een leugenaar

PARAMARIBO, 14 april 2022 – Eén van de belangrijkste ministers van de VHP – Armand Achaibersing van Financiën en Planning – stelt dat vicepresident Brunswijk liegt en niet de waarheid verteld.

"Brunswijk liegt"

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning weerspreekt de beweringen van vicepresident Ronnie Brunswijk dat er geen middelen worden vrijgemaakt om projecten uit te voeren.

Alle reçu’s zijn betaald, zegt Achaibersing. Hij denkt dat de vicepresident bezig is met zijn politieke strategie. Hij stelt dat hij Brunswijk gezegd heeft dat dit niet correct is.

"Laten we de informatie correct gebruiken en dat heeft hij niet gedaan", zegt minister Achaibersing aan Radio ABC.

VHP : Brunswijk liegt, want wij betalen alles en iedereen

Volgens Achaibersing klopt het niet dat er geen middelen zijn vrijgemaakt voor het zonnepanelenproject zoals Brunswijk beweert. Een miljoen Amerikaanse dollar van dat project is uit de begroting van Financiën gefinancierd, zegt Achaibersing.

ABOP : geld tekort

De begroting van Natuurlijke Hulpbronnen had niet voldoende middelen voor het zonnepanelenproject, daarom is volgens de minister Financiën met een miljoen dollar ingekomen.

VHP : wij geven miljoenen aan het binnenland

Acharbersing zegt dat het zonnepanelenproject geen voortgang kan vinden omdat het proces van een ontheffingsresolutie nog niet voltooid is. De minister zegt dat hij geen zaken gaat doen als processen niet correct zijn uitgevoerd.

"Ik ga mijzelf niet in problemen brengen", aldus de Financiënminister.

VHP : geld genoeg

Ook voor de binnenlandse vliegdienst zijn er volgens Achaibersing gelden vrijgemaakt.

Er is 4,2 miljoen overgemaakt om de vliegdienst te betalen.

Recentelijk is weer 1 miljoen overgemaakt om de vluchten te kunnen betalen.

Dus dat klopt ook niet wat de vicepresident vertelt.

Overigens, hij maakt ook zelf gebruik van die vliegdiensten.

Acharbersing
minister

VHP : Brunswijk liegt en maakt zelf ook misbruik

Achaibersing zegt dat hij in 2021 rond de twee miljoen heeft vrijgemaakt voor brandstof voor het binnenland. Hij vraagt zich af hoe hij dan niet faciliteert zoals Brunswijk beweert.

De minister zegt dat hij nog steeds elke maand voor het veiligheidsproject van Justitie en Politie een miljoen uit de begroting van Financiën betaalt.

VHP : betrouwbaar

Archaibersing zegt dat hij vorige week een lijst met reçu’s heeft gehad van het Kabinet van de Vicepresident en het ministerie van Sociale Zaken.

Hij stelt dat alle reçu’s inmiddels zijn betaald. De lijst met reçu’s van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is ook bijna afgewerkt. Daar staan nog maar een paar reçu’s open, zegt Achaibersing.

VHP : Brunswijk is niet betrouwbaar, wij wel

Minister Achaibersing zegt dat hij de vicepresident duidelijk heeft gemaakt dat hij niet gediend is om zo besproken te worden in het openbaar omdat de zaken die aangehaald worden niet correct zijn.

Hij zegt dat hij deze zaken vandaag gaat bespreken met de vicepresident in bijzijn van de president.

VHP : leugenaar

Brunswijk deed eerder zich beklag dat ministers niet kunnen functioneren omdat minister Achaibersing geen gelden vrijmaakt voor projecten. Ook al zijn projecten goedgekeurd, dan nog worden deze bewust gestagneerd.

Brunswijk : de VHP betaalt niets en draait er omheen

De minister van Financiën doet wat hij wil, zei Brunswijk. De ABOP-ministers en zelfs het Kabinet van de Vicepresident hebben volgens Brunswijk reçu’s van miljoenen, maar hiervoor worden geen gelden vrijgemaakt door Achaibersing.

Bron : SR Herald


— UW MENING —

Spreekt de VHP of toch de ABOP de waarheid?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!