Medische zorg verslechtert met de dag

PARAMARIBO, 21 april 2022 – In ondermeer het Academisch Ziekenhuis zijn de reeds ingevoerde acties verscherpt en worden alleen nog maar spoedgevallen behandeld.

Alleen noodgevallen

De patiënten kunnen niet volledig in de steek worden gelaten, vindt bondsvoorzitter Lloyd Pool.

De Intensive Care Unit, Spoedeisende Hulp (SEH), de verloskamer, kinderafdeling en het beddenhuis draaien verre van optimaal, terwijl de overige afdelingen bijna niets meer kunnen verrichten.

Het personeel voert al sinds vorige maand actie en deze is afgelopen dinsdag verscherpt.

Het personeel gaat nu niet meer om elf uur ’s morgens in beraad, maar om acht uur.

De vakbond eist meer duidelijkheid over de nieuwe loonreeks en secundaire voorwaarden, waarover al enige tijd wordt onderhandeld.

Vanuit de regering wordt niets gedaan en de betrokken minister stelt dat het niet zijn verantwoording is.

Zolang er geen beter nieuws is, zal de bond door actievoeren. De vakbond gaat voorbij aan het verzoek van de directie om de acties op te schorten. Zij gaan door totdat zij resultaat zien.

Regering zwijgt

De directie heeft ondanks gesprekken met de regering nog geen beeld wanneer zij volgens de nieuwe loonreeks de salarissen kunnen uitbetalen.

Minister : "ziekenhuizen niet mijn verantwoording"

Er is wel afgesproken dat het personeel de 17 procent loonsverhoging die aan de overheidsambtenaren wordt uitbetaald ook zal ontvangen, totdat het ziekenhuis in staat is de nieuwe loonreeks te implementeren.

Bron : Culturu / CDS


— UW MENING —

Moet de minister medische zorg garanderen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!