(ingezonden) Ramadhin, een gevaar voor volksgezondheid

PARAMARIBO, 29 juli 2022 – Minister Ramadhin is een totale ramp voor de volksgezondheid van Suriname. Klaar, dat heb ik bij deze gezegd.

Slachtoffers

De reden waarom ik dit zeg, is omdat hij net als Chandrikapersad – en vele anderen van het "dreamteam" – niet tegen kritiek kan, om de zaken heen draait, aantoonbaar niet geschikt is als bewindsman en in zijn spiegelbeeld enkel de Godheid zelve ziet.

"Ramadhin gaat over lijken om zijn gelijk te behalen"

Sinds zijn aantreden sterven er Surinamers die bij goed beleid – ook na jaren van de NDP – niet hadden hoeven te sterven.

De reactie van Ramadhin op dit soort nieuws? IK KLAAG JE AAN!!!

Denk aan de klucht rondom corona, waarbij hij tijdens Code Zwart op vakantie ging om vervolgens aan de rand van het zwembad voor 1 miljoen te verbellen – op dat moment sprong Nederland in met hulp, overleden er dagelijks Surinamers en was er totaal geen beleid.

Kritiek op Ramadhin? Hij klaagt je aan!

De gemiddelde vaccinatie duurde per persoon 30 minuten omdat Ramadhin vanuit zijn "kennis" als huisarts vond dat men van elk persoon het gewicht, de lengte, de temperatuur en bloeddruk op moest nemen.

Een Nederlandse gezant zag dit schouwspel aan, meldde dat het totale onzin was en daarna werd de behandeltijd per vaccinatie teruggebracht naar 3 minuten.

Behalve minister zegt hij ook zijn praktijk als huisarts vrolijk voor en vraagt per "consult" zonder blikken of blozen $ 100,– USD "omdat hij daarvoor is opgeleid".

Maar ook de onlangs overleden baby's in onze ziekenhuizen kan de bewindsman aangerekend worden.

Het chronisch tekort aan kennis, apparatuur, opleiding, materiaal en medicijnen is ook zijn verantwoording.

Walgelijke minister

Over dat laatste wist hij onlangs een meer dan walgelijk verhaal te vertellen waaruit vooral moest blijken hoe geniaal hij zelf was.

Wat was namelijk het geval?

Dagblad Suriname had een artikel geplaatst met als titel "Ramadhin niet op de hoogte van medicijntekort in Nickerie".

De minister was vervolgens woedend, stapte naar de krant en eiste direct rectificatie!

Wat bleek?

Hij was namelijk wel op de hoogte van de medicijntekorten, maar doet daar simpelweg niets aan!

En of dat even rechtgezet kon worden in de krant op straffe van dit en van dat.

het originele artikel
– (c) Dagblad Suriname –

Echter had de krant ook gemeld dat mensen uit Nickerie uit pure wanhoop naar Guyana afreizen om daar behandeld te worden en dat wist de minister dan weer niet.

Tenminste, hij wist het natuurlijk wel maar het "officiële rapport van de onderzoekscommissie" had zijn bureau nog niet bereikt en dus kon hij zeggen dat hij het niet wist.

"Mensen uit Guyana komen naar Suriname voor hulp"

Tegelijkertijd kwam hij met een werkelijk schrikbarend walgelijk verhaal aan zetten.

Volgens hem was de zorg in Suriname namelijk zo goed geworden onder zijn beleid dat de mensen uit Guyana zelfs massaal naar ons land afreizen om hier behandeld te worden.

Hierbij wist hij zowaar één voorbeeld te geven en dat was voor hem genoeg reden zichzelf op de borst te klopen – klaar.

De waarheid

De waarheid achter dit annekdotische voorbeeld is echter zeer triest en had voor de volledigheid dan ook volledig verteld moeten worden.

De patiënt van Ramadhin is inmiddels overleden

Het ging hierbij namelijk om een Surinaamse man die werkzaam was in de binnenlanden van Guyana.

Vanwege een aandoening was hij hiervoor onder behandeling in het Diakonesseziekenhuis en kwam hij terug naar Suriname op het moment dat zijn klachten opspeelden.

Eenmaal aangekomen in ons land heeft de arts van dienst deze persoon geweigerd te helpen, omdat hij niet genoeg geld wilde geven voor een behandeling.

Hierop is de patiënt weggestuurd en later bij gebrek aan behandeling overleden, een woeste en verdrietige familie achterlatend.

Dat is het ware verhaal, meneertje Ramadhin – dat u trots bent op de kwaliteit van onze ziekenhuizen is uw probleem, maar vertel wel de waarheid want u gaat letterlijk over lijken!

Bron : Melanie Faber (M.Sc / PhD / International Business Affairs – Stanford UK)


— UW MENING —

Bent u tevreden met het beleid en optreden van Ramadhin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!