(libisma) Geweld in de relatie? Wegwezen!

PARAMARIBO, 14 augustus 2022 – Mensen die te maken krijgen met geweld binnen de liefdesrelatie doen er verstandig aan om bij de eerste klap of trap van hun partner, direct aan te geven dat de grens van het toelaatbare is gepasseerd.

Wacht niet

Passief wachten, geen punt ervan maken en hopen dat het mishandelen niet een tweede keer gebeurt is een zeer foute strategie. Dat is het standpunt van het Internationaal VrouwenCollectief.

Het collectief laat aan aan de redactie weten dat een groot percentage slachtoofers accepteert dat ze worden geslagen, getrapt, verkracht en geestelijk worden gemolesteerd door hun partner.

Het VrouwenCollectief zegt dagelijks met gevallen geconfronteerd te raken waarbij partners grof geweld toepassen binnen de relatie.

Opvallend is dat veel partners veel te laat of weinig ageren tegen deze vorm van agressie.

De beste aanpak is naar onze mening om al direct na een mishandeling een goed gesprek te voeren met je partner waarin je aangeeft dat je een einde wenst te maken aan de relatie.

Zoek hulp

Bovendien is het raadzaam om ook hulp te zoeken bij vertrouwenspersonen. Het accepteren van het fysiek en geestelijk toetakelen is nooit acceptabel.

Libisma is een nieuwe rubriek die niet-actuele onderwerpen uit het dagelijks leven behandeld.

Bron : GFC Nieuws


— UW MENING —

Zou u geweld binnen de relatie accepteren of toepassen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!