"VHP in paniek, macht stort langzaam in!"

PARAMARIBO, 30 augustus 2022 – In mijn artikel van vrijdag 26 augustus op Suriname Herald getiteld: “De hoofdverantwoordelijke bij de SLM staat op het podium beschouwingen over anderen te geven” gaf ik al aan dat de VHP-mediamachine op gang gaat komen en de foetoeboys overuren gaan maken en dat is nu ook zichtbaar.

Paniek en moord

Om in luchtvaarttermen te blijven, we zien een paar roestige VHP MIG-straaljagers in paniek opstijgen voor een aanval op de schrijver, karaktermoord plegen.

De VHP leeft net als sommige Russen die nog in de pre-glasnost en pre-perestrojka zijn blijven hangen en ze hebben heimwee naar die periode.

De tijd is veranderd, de VHP gaat terug in de tijd

Toen was de Sovjet-Unie machtig, dat dachten ze tenminste totdat we eind jaren 80 een inkijk kregen. Zo denkt de VHP ook, zij leven nog steeds in een periode van vóór 25 mei 2020, toen konden ze iedereen van alles voor de gek houden met hun herstelplan, diaspora kapitaalplan, 200 dagenplan.

En alles met ondersteuning van de Surinaamse versie van de Pravda in Suriname en het buitenland.

2 jaar later

Nu twee jaar later zien wij dat het een kaartenhuis was, dat het een lege huls was, dat het een fopspeen was.

De Surinaamse Pravda begint te haperen en de roestige VHP-straaljagers maken vreemde acrobatische bewegingen om nog te redden wat er te redden valt in plaats van dat de foetoeboys van de VHP hun tijd beter besteden aan hun partijvoorzitter en president om een beetje in de buurt van Gorbatsjov met zijn glasnost te komen.

Niets van de beloften en glamour is waargemaakt

Nogmaals, geheel zoals ik dus had aangegeven zijn de VHP’ers en de foetoeboys van Chan Santokhi in de aanval gegaan om karaktermoord op mij te plegen in plaats van ingaan op de inhoud.

Idris Naipal klimt in de pen met het artikel “Waardeloze analyse van Hikmat Mahawat Khan” en komt helaas niet verder dan (i) mij verwijten waar ik voorheen was, (ii) vertellen hoe slecht de vorige regering was en (iii) dat Santokhi geen vliegtuigen chartert.

Persoonlijke aanval

Hij gaat totaal niet in op de inhoud. Dat lukt hem natuurlijk ook niet want er is geen speld tussen de argumenten van mij te krijgen. Dus dan maar roepen dat de analyse waardeloos is.

Oranje is een waardeloze kleur, dat is dan een kwestie van smaak maar argumenten waardeloos noemen kan pas als je ze één voor één kan pareren.

Overigens is hij niet helemaal juist op zijn zachtst gezegd, eigenlijk zou ik willen zeggen “hij liegt” of in Bouterse’s termen te zeggen “hij jokt” want Santokhi chartert wel degelijk vliegtuigen, zie zijn reis naar Barbados enkele maanden geleden ter illustratie van zijn leugen.

De linksbuiten van de VHP, Sunil Sookhlall, kon zijn plezier bij het artikel van Naipal niet onderdrukken en hij klom op zijn Facebookpagina om te melden dat eindelijk iemand Hikmat Mahawat Khan van repliek dient.

Als de zogenaamde columnist blij is met dit niveau van het artikel dan zegt het ook iets van zijn kwaliteiten. Ook hij komt niet verder dan de vraag waar de sabi mang Hikmat al die tijd was. Ook hij leeft in het pre-glasnost tijdperk, pre-mei 2020.

Hem lukt ook niet inhoudelijk te reageren, maar wat er niet is kan nog komen. Ik nodig hem en zijn kompanen uit om Suriname te helpen om zijn partij en zijn president op het goede spoor te krijgen voor land en volk in plaats van zich druk te maken over mijn krullen en snor, die ik trouwens niet heb.

Een van de andere foetoeboys van de VHP – en ik weet wel wie het is – gaat in een appgroep van VHP foetoeboys ook driftig op zijn borst kloppen door te vertellen hoe goed hij is en zich daarmee te kwalificeren om te kunnen oordelen hoeveel verstand van zaken ik zou hebben.

De VHP gaat nooit in op de inhoud van feiten

Hij vertelt niet wat ik verkeerd zeg, dus wederom niets op de inhoud. Hij kent mijn achtergrond niet maar omdat hij enkele jaren in een beperkt domein van de luchtvaart geopereerd heeft denkt hij dat hij het beter weet en ik het dus niet zou weten.

Vreemde logica

Een vreemde logica van hem. Hij zou er ook beter aan doen om al zijn wijsheden met zijn basja te delen zodat die tenminste met wijsheid de SLM kan redden.

Dus al die wijsneuzen van de VHP zijn samen nog niet in staat geweest om hun partijleider en president te helpen om de traumapatiënt, de SLM, kundig te herstellen.

"Snappen ze het niet, of zijn ze zo dom?"

Ze hebben met z’n allen de patiënt helemaal in coma geduwd met de verwijzing dat de patiënt heel ziek was – de vorige regering had er een potje van gemaakt – dus dan is het niet hun schuld.

Dit is het zoveelste bewijs dat het muntje bij hun niet wil vallen.

Waar ik was?

Waar was ik al die tijd houdt vele VHP’ers heel erg bezig.

Laat ik hen een inkijk geven in mijn handelingen met de gedachte dat ze dan voortaan kunnen focussen op de inhoud als ze daartoe in staat zijn.

Subjectief

De Surinaamse media – in Suriname en in Nederland – spelen ook een enorme kwalijke rol met hun selectieve en verkleurde nieuwsvoorziening.

Weet u bijvoorbeeld wie achter de nieuwswebsite srnieuws.com zit?

Ja, inderdaad een VHP’er met dikke banden met Santokhi. Hij selecteert bewust welke artikelen op die site uit alle kranten komen en welke als meest gelezen gekozen wordt.

Nieuwssites publiceren enkel wat hun zelf goed uit komt

Het is daarom niet toevallig dat de site mijn initieel artikel niet selecteerde op hun site, maar wel de reactie van Naipal en hij bombardeert dat artikel zelfs tot het meest gelezen artikel (noot van de redactie van deze app – dat heeft te maken met de technische werking van een zogenaamde "RSS feed" en is geen gevolg van handmatige selectie).

Mooie illustratie van hoe VHP nog steeds de boel beïnvloedt. De Surinaamse Poetin laat zijn laatste stuiptrekkingen zien via bevriende media.

Ala ogri tja wang bun // de fout betaald zichzelf wel uit

Maar ala ogri tja wang bun want de lezers komen nu via Naipal en srnieuws.com toch te weten over het artikel van mij en wel meteen ook als meest gelezen.

En de neutrale nuchtere lezer – en dat zijn er nog veel – kunnen nu zelf oordelen.

Tenslotte mijn oproep aan de VHP-foetoeboys om je niet zo druk te maken over mij, maar meer over de misstanden bij hun basja en die snel helpen repareren als die nog te repareren valt.

Laat die roestige MIG’s in de hangar staan want inmiddels is de wereld moderner – social media – geworden en er vliegen nu modernere fighters waarmee ze oude roestige MIG’s snel uit de lucht zullen halen.

Bron : Hikmat Mahawat Khan / ingezonden via SR Herald


— UW MENING —

Ervaart u deze app als objectief of juist niet?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!