(ingezonden) De slechtste jaarrede ooit?

PARAMARIBO, 8 oktober 2022 – Opvallend te noemen bij deze jaarrede (van 2022 – redactie), is dat zowel naar het moment van de jaarrede als hierna, geen tot weinig animo, enthousiasme en belangstelling bij grote delen van de samenleving te bespeuren is geweest.

Desinteresse?

Men kan zich stellig afvragen waarom de gemoedstoestand van de samenleving rond deze gebeurtenis een is van demotivatie en ongeïnteresseerdheid.

Wat het antwoord op deze vraag ook mag zijn, een belangrijke conclusie die in elk geval getrokken kan worden is, dat de laatst gehouden jaarrede de geschiedenis ingaat, als een dieptepunt in de reeks van gehouden jaarredes van de afgelopen jaren.

Wij moeten absoluut voorkomen dat de jaarrede zijn glans en relevantie verliest, omdat dit doorwerking zal hebben naar het functioneren van ons staatsbestel.

In de jaarrede van de hoogste leiding van het land wordt verwacht dat de boodschap voldoet aan de inspiratie en aspiraties van de samenleving.

De boodschap moet naast een opsomming van uitdagingen ook een boodschap zijn van hoop gebaseerd op concrete haalbare doelen.

Lijst van kritiek

Zonder op de inhoudelijke details van de laatst gehouden jaarrede op dit moment in te gaan, zal menige kritische lezer deze jaarrede kernachtig als volgt ontleden:

Wi Sranan!

Wi Sranan is een jonge politieke organisatie die zich verantwoordelijk voelt om haar zienswijze op de jaarrede van de president kenbaar te maken, niet om de president of de regering onaangenaam te zijn, maar om de gevoelens die leven onder de samenleving als een wake up call te laten gelden.

Dit zal de partij blijven doen in het belang van land en volk.

Bron : organisatie Wi Sranan


— UW MENING —

Ben u het eens met de kritiekpunten?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!