Nederland : enorme misbruik door "gedupeerden" toeslagenschandaal

PARAMARIBO, 21 oktober 2022 – Er is in Nederland grote beroering ontstaan nu blijkt dat meer dan de helft van de "gedupeerden" van het beruchte "toeslagenschandaal" helemaal nooit gedupeerd zijn geweest.

Gelukszoekers

Het kan niet vreemder; veel van de jarenlang gedupeerde "ouders" blijken niet eens kinderen te hebben gehad ten tijde van de affaire.

Mensen zonder kinderen melden dat zij gedupeerd werden vanwege kindertoeslag

Enkele maanden terug was het groot nieuws in Nederland;

Ouders in alle lagen van de bevolking – waaronder veel SuriNeds – zouden door de Nederlandse overheid structureel en op basis van discriminatie zijn tegengewerkt en daardoor tienduizenden euro's aan subsidie (kindertoeslag, kinderopvang, kindondersteuning, etc...) zijn misgelopen.

Van Turkije tot Suriname

Om het nog erger te maken;

De Belastingdienst die deze subsidies had stopgezet en zelfs teruggevorderd, zou dit volgens de "gedupeerden" puur op basis van racistische motieven hebben gedaan.

Het bleek volgens de waarnemingen en analyses van de Nederlandse Belastingdienst namelijk dat vooral veel allochtone Nederlanders misbruik zouden maken van alle vergoedingen.

Nadat het kabinet van Rutte hiervoor het boetekleed heeft aangetrokken – en naar huis werd gestuurd – kwam er een grootschalig en diepgaand onderzoek naar de omvang van de schade.

Ouders zonder kind

De eerste resultaten komen nu naar buiten en het blijkt dat maar liefst ruim 50% van de mensen die toentertijd zeiden gedupeerd te zijn, helemaal nooit zijn gedupeerd of zelfs niets eens kinderen hebben gehad.

Het misbruik rondom de "toeslagenaffaire" is ongekend groot

Er wordt naderhand dus op zeer grote schaal misbruik gemaakt van de "toeslagenaffaire" door mensen die hopen voor de vergoeding (van minimaal 30.000,– euro) in aanmerking te komen.

Dit misbruik is opvallend, omdat de oorzaak van de affaire juist ligt in het strenger controleren door de Belastingdienst om eerder misbruik van de subsidies tegen te gaan.

Bulgarenfraude

Voor de affaire losbarstte, werd er in Nederland namelijk op ongekend grote schaal gefraudeerd met kindertoeslag en allerhande subsidies.

In de wandelgangen werd dit "de Bulgarenfraude" genoemd, omdat veel Bulgaren zich zogenaamd in Nederland zouden vestigen, daardoor recht hadden op tienduizenden euro's subsidie en vervolgens gewoon in Bulgarije bleken te wonen.

Behalve autochtone Nederlanders maakten ook mensen van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse komaf op deze manier misbruik van de Nederlandse subsidies.

Ze vroegen bijvoorbeeld kindertoeslag aan voor kinderen in het land van herkomst die nog nooit in Nederland waren geweest.

Doordat er op zo'n grote schaal misbruik van de vergoedingen werd gemaakt, besloot Nederland de regels flink aan te scherpen, met de "racistische toeslagenaffaire" als gevolg.

Volgens onderzoekers is het feit dat achteraf 50% van de "gedupeerden" misbruik maakt van de hele heisa rondom de affaire slechts het topje van de ijsberg.

Naar nu blijkt is de hele affaire wellicht een storm in een glas water

Het echte aantal gedupeerden zou nog wel eens veel en veel lager kunnen uitvallen, waardoor de ongekend grote kabinetscrisis in Nederland achteraf wellicht niet eens nodig was geweest.

Snelle uitbetaling

De "gedupeerde" ouders klagen nu dat het onderzoek naar de omvang van de schade veel te lang duurt en eisen dat het bedrag (van minimaal 30.000,– euro) met versnelde kracht gewoon wordt uitgekeerd.

De verantwoordelijke Nederlandse staatssecretaris – Aukje de Vries, van Toeslagen en Subsidies – heeft aangegeven in principe bereid te zijn hieraan tegemoed te komen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Snapt u dat mensen misbruik maken van de vergoedingen voor deze "affaire"?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!