Site Centrale Bank en koersen dagenlang onbereikbaar (update)

PARAMARIBO, 29 oktober 2022 – Alhoewel de koers de laatste dagen is geëxplodeerd, lijkt de Centrale Bank van Suriname zich daar niet echt druk om te maken; zowel de website als het actuele koersoverzicht zijn al dagen onbereikbaar.

Onbekende koers

De meest recente koers – waarbij de euro en US dollar ruim boven de SRD 29,- stonden en zelfs al richting de SRD 30,- kropen – dateert van afgelopen donderdag.

CBvS wereldwijd niet bereikbaar
– Centrale Bank van Suriname –

Sindsdien is de website en online dienstverlening van de Centrale Bank verstoord en werkt op dat gebied niets meer.

Handelaren, importeurs en exporteurs ondervinden hier dagelijks last van aangezien ze niet weten tegen welke koers ze handel drijven.

Ook de landelijke moederbanken en internationale (financiële) dienstverleners tasten in het duister wat de echte waarde van onze munt momenteel nu eigenlijk is.

De regering heeft enkele weken terug wel een nieuwe commissie benoemd die over ongeveer 100 dagen met een antwoord moet komen op de stijgende koers van onze nationale munt.

CBvS wereldwijd niet bereikbaar
– Centrale Bank van Suriname –

Wat er precies gaande is, is onduidelijk maar helder is wel dat het om een grote technische storing gaat waardoor de site en actuele koersen niet meer online inzichtelijk zijn.

Geen antwoord

Sinds donderdag is vanuit deze app digitaal en telefonisch meerdere keren contact opgenomen met zowel de Centrale Bank als Communicatiedienst Suriname, maar ook na herhaaldelijke verzoeken is het niet gelukt om antwoord te krijgen.

CBvS wereldwijd niet bereikbaar
– Centrale Bank van Suriname –

Dat de Centrale Bank geen back-up systemen heeft draaien of via een andere infrastructuur haar dienstverlening kan voorzetten, zorgt onder de betrokken partijen in ons land voor kritiek en ongenoegen.

CBvS wereldwijd niet bereikbaar
– Centrale Bank van Suriname –

UPDATE Na herhaaldelijk contactverzoek lijkt de bank haar online diensten langzaam weer op te starten.

De website is na 48 tot 72 uur storing weer gedeeltelijk online sinds 20:00 uur, Surinaamse tijd.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u vertrouwen in onze Centrale Bank?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!