SLM vertraagd? Recht op riante vergoedingen!

PARAMARIBO, 3 november 2022 – Even leek het goed te gaan met de nieuwe koers van onze nationale trots – de SLM – maar gisteren was het weer raak; urenlange vertraging met meerdere geannuleerde vluchten als gevolg.

SLM onbereikbaar

Wat er precies aan de hand is, wist de SLM – ook na bellen en mailen – niet te melden, behalve dat "er technisch iets niet helemaal in orde was".

Het is een publiek geheim dat de carrier boekhoudkundig failliet is en geen geld heeft voor goed onderhouden vliegtuigen of hoog opgeleid personeel.

Dat is één van de belangrijkste redenen dat er zo veel technische mankementen zijn die niet opgelost kunnen worden.

Geld voor een moderne vloot en personeel is er niet

Dit zegt niet perse iets over de veiligheid van de vluchten, maar wel alles over de betrouwbaarheid hiervan.

In plaats van enkel een "slap excuus" en "welgemeend sorry" heeft u als reiziger echter ook – via Europese wetten – recht op een zeer riante vergoeding als de SLM vertraagd of zelfs totaal geannuleerd wordt.

Elke vertraging maakt kans op honderden euro's

Een belangrijk detail hierbij is wel dat alleen vluchten van Nederland naar Paramaribo onder deze schadevergoeding vallen; andersom is het Surinaams recht van toepassing en daarbinnen zijn de rechten van passagiers niet gewaarborgd.

EUclaim.nl

Om het heel eenvoudig te stellen;

Als u met de SLM vliegt vanuit Nederland (de bestemming is niet van belang) en u heeft vertraging, dan kunt u via het Europees recht honderden euro's claimen bij de maatschappij.

Deze vergoeding staat los van de reguliere tegemoetkoming zoals een hotelovernachting, voucher of ticket voor een andere vlucht.

Elke passagier die vanaf Europees grondgebied (dus ook Frans Guyana) met de SLM vliegt, kan een claim indienen bij een verstoorde vlucht die recht geeft op 300 tot 600 euro.

EUclaim.nl
vlucht-vertraagd.nl

Het ticket van de SLM is altijd exact 100 euro goedkoper dan bij de KLM, maar de kans dat u niet op tijd aankomt is realistisch en kost u omgerekend veel meer dan die 100 euro u eenmalig oplevert.

De SLM houdt zich niet aan Europese regelgeving

Om u te compenseren heeft de Europese Unie dus een regel ingesteld waarbij elke carrier zich verplicht honderden euro's per passagier uit te keren bij een vertraging of annulering.

de vlucht van gisteren
– recht op vergoeding –

De SLM houdt zich al 15 jaar niet aan deze regel, reageert niet, betaalt zelfstandig niet uit en probeert zich te onttrekken aan de Europese wetten.

Gratis oplossing

Als u als individu zelf probeert uw geld te claimen, kan dat dan ook veel hoofdpijn en "gedoe" kosten.

Om deze hoofdbrekens te voorkomen, zijn er meerdere partijen in het leven geroepen die u – gratis – helpen met het indienen van een claim tegen bijvoorbeeld de SLM.

Als u achteraf geen recht heeft op vergoeding, hoeft u ook niets te betalen.

En als u wel recht heeft op bijvoorbeeld 300 of 600 euro per passagier, dan vraagt de bemiddelende partij hier een percentage van zodat u altijd nog 250 of 550 euro in uw zak kunt steken.

De meest bekende partij die vertragingen van luchtvaartmaatschappijen afhandelt is EUclaim.nl maar ook een site als vlucht-vertraagd.nl biedt soortgelijke diensten aan.

No cure, no pay

Indien u gisteren vertraging had – of in de toekomst gaat krijgen – kunt u dus vrijblijvend contact opnemen via een van deze sites;

  1. EUclaim.nl
  2. vlucht-vertraagd.nl

Vervolgens kunt u hier invullen welke vlucht u had en wat voor vertraging het was.

U krijgt via een eenvoudig stappenplan direct antwoord en een indicatie van uw vergoeding te zien.

Uitbetaling

Als u akkoord gaat met de voorwaarden en uw gegevens achterlaat, dan handelt deze partij alles juridisch af en zorgt er voor dat het bedrag op uw rekening gestort wordt.

Het is hierbij van belang om nogmaals te benadrukken dat dit volledig los staat van wat de SLM zelf aan "tegemoetkomingen" geeft.

De SLM is verplicht te betalen en kan niet wegdraaien

Het is simpelweg een extra boete bovenop het niet leveren van de met hun overeengekomen diensten.

vertraging of annulering?
– vergoeding tot 600 euro –

De SLM kan zich hierbij niet beroepen op zaken als "overmacht" of "we zijn Surinaams" want een uitspraak is bindend en verplicht hun om hieraan gehoor te geven.

Bedrijven als de KLM roepen zelf om dat u naar dit soort sites kunt gaan (ter compensatie bij een vertraging), maar de SLM speelt simpelweg stommetje.

Opmerking : dit is een redactioneel artikel en vooral bedoeld om u als passagier / consument te wijzen op uw rechten in Europa.

De app verdient hier niets aan en is niet verbonden met de twee genoemde websites.

Om die reden is er ook geen directe link aangebracht.

Het bericht is informatie bedoeld en gericht op het helpen van mensen die soms dagenlang niet vervoerd worden ondanks hun afspraken met de SLM.

De SLM is gevraagd om een reactie op dit soort regelingen, maar heeft niet geantwoord.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Kende u deze regeling?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!