Doneer uw energietoeslag

PARAMARIBO, 5 november 2022 – Zowel in Suriname als Nederland zijn er voor sommige mensen zware tijden aangebroken.

Zware tijden

In Suriname vanwege de almaar stijgende koers en slechte economische ontwikkelingen en in Nederland doordat bijvoorbeeld de energieprijzen het afgelopen jaar meer dan zijn verdubbeld.

Aan beide kanten van de oceaan is het nu even lastiger

Natuurlijk zijn de situaties niet vergelijkbaar en hebben veel mensen in beide landen het heel goed en anderen juist weer slecht.

Stichting 1 voor 12

Om die reden is er in Suriname de Stichting 1 voor 12 die al sinds jaar en dag de minderbedeelden probeert te helpen met ondersteuning.

Stichting 1 voor 12
– goede Surinaamse doelen –

In Nederland krijgt elke bewoner daarentegen deze en volgende maand 190 euro (per huishouden) van de overheid om de gestegen energiekosten te kunnen betalen.

Elk Nederlands huishouden ontvangt 380,– euro

Ook wordt de accijns / BTW op energie flink verlaagd en ontvangen anderen weer 800 tot 1.300 euro als tegemoetkoming in de gestegen energieprijzen.

Energietoeslag doneren

Niet elke Nederlander (die dit bedrag ontvangt) heeft dat echter nodig, terwijl veel gezinnen in Suriname er letterlijk een half jaar van kunnen eten.

Om die reden heeft lezer E.S. (naam bekend bij de redactie) gevraagd of er via de app geen optie bestaat om de Nederlandse energietoeslag te doneren aan de Surinaamse stichting 1 voor 12.

U kunt uw energietoeslag doneren aan Stichting 1 voor 12

Elke Nederlandse lezer / gebruiker van deze app krijgt immers 2 x 190 euro van de overheid (tot het einde van dit jaar). Dat bedrag staat los van je inkomen, verbruik of financiële situatie.

Als u het geld krijgt, maar niet nodig hebt om "de koude dagen door te komen" dan kunt u dus overwegen het bedrag te doneren aan 1 voor 12.

Stichting 1 VOOR 12 is een stichting zonder winstoogmerk.

De organisatie bestaat sedert 2005 en werd in 2007 ingeschreven in het Stichtingsregister in Suriname.

In het jaar 2015 heeft de stichting ook haar deuren in Nederland geopend.

Stichting 1 voor 12
Surinaamse stichting

Doneren kan veilig, betrouwbaar en anoniem;

Het geld gaat niet direct naar de (zeer betrouwbare) stichting, maar wordt eerst onder auspiciën van een Nederlandse notaris ontvangen op een Nederlandse rekening via een Nederlands online platform; https://geef.nl

Geld wordt via een Nederlandse controlesysteem gedoneerd

Dit is een zogeheten "crowdfunding" platform waar mensen individuele donaties kunnen doen die tezamen – onder gecontroleerde omstandigheden – bij de stichting in kwestie terecht komen.

Doneren staat vrij

U bent natuurlijk helemaal vrij wat u met uw toeslag doet, of u dit volledig zelf besteed, overmaakt aan 1 voor 12 of een gedeelte doneert en de rest zelf houdt.

geef.nl
– betrouwbaar Nederlands platform –

Wilt u de stichting helpen? Doneer dan uw (gedeelte) van de energietoeslag via onderstaande button.

button

Opmerking; deze app is niet gelieerd aan de stichting, verdient niets aan dit artikel, heeft zelf ook geen winstkenmerk en publiceert het bericht enkel om de mensen te helpen die gebruik maken van de diensten van 1 voor 12

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Steunt u het werk van Stichting 1 voor 12?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!