"Schofterig gedrag ministerie Volksgezondheid"

PARAMARIBO, 11 november 2022 – Terwijl ons land door Nederland wordt getrakteerd op de ene na de andere succesvolle medische missie, hulp bij corona en een miljoenenstroom aan euro's voor onze zorg, laat het verantwoordelijke Surinaamse ministerie het zelf flink afweten.

Geduld, geduld...

Het ministerie van Volksgezondheid stelt het geduld van het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) op de proef, het geduld van de werknemers raakt op.

De ontevredenheid en demotivatie bij het personeel neemt toe, zegt bondsvoorzitter Lloyd Pool op het uitstel van het kortgeding, dat in september door het ministerie en de directie van het ziekenhuis werd aangespannen tegen de bond.

Het kortgeding handelt over de aangekondigde werkneerlegging bij het AZP door de bond.

Zowel de directie als het ministerie hebben opheffing zowel opschorting van de acties geeist via de kortgedingrechter. Donderdag besloot de rechter op verzoek van het ministerie om deze zaak uit te stellen naar 8 december.

Het ministerie betaalt niet uit, doet niets en verbiedt protest

Het personeel heeft intussen het werk hervat en het ministerie werkt momenteel aan een nieuwe loonstructuur voor het zorgpersoneel, maar toch vindt de bondsvoorzitter dat het noodzakelijk is om in deze kwestie voor de rechter te verschijnen.

Afspraken

Er zijn afspraken gemaakt en deze moeten nageleefd worden, dus het is belangrijk om voor de rechter te verschijnen.

Pool stelt dat er geen vertrouwen meer is in de regering, omdat het duidelijk is, dat de overheid zich niet houdt aan afspraken.

Dus het is belangrijk om voor de rechter te komen en steeds updates te geven”, vindt Pool.

Vakbondsleider

De vakbondsleider zegt dat er nog geen loonstructuur is voor het zorgpersoneel en de 8 procent loonsverhoging hebben de werknemers nog steeds niet gehad.

De mensen kijken er naar uit. De minister heeft ook nog niet gezegd wanneer dit uitbetaald zal worden”, klaagt Pool.

Gedane beloften worden niet nagekomen, we zijn radeloos

De voorzitter en de leden zal niet blij met het uitstel van de zaak, want dit betekent dat het personeel langer zal moeten wachten op invulling van hun wensen.

We zijn natuurlijk niet tevreden met de uitstel, want het wordt een rompslomp. Een langdurig proces”, aldus Pool.

Bron : Key News Suriname (online)


— UW MENING —

Bent u tevreden met het beleid van Amar Ramadhin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!