Koers : euro ontploft, duurder dan SRD 32,-

PARAMARIBO, 18 november 2022 – Vanwege de onstuimige ontwikkelingen rondom de koers in zowel euro als US dollar zal deze app met regelmaat de meest recente koersen doorgeven.

Overzicht koersen

Kort voor zijn vertrek naar Egypte beloofde president Santokhi nog dat er eindelijk een "stabiliteitsgarantie" was ingesteld voor zowel de $ / US als € / euro.

Santokhi gaf een "stabiliteitsgarantie af"

Duurder dan SRD 30,- zouden deze niet kunnen worden vanwege "geavanceerde veiligheidsgaranties door de Centrale Bank van Suriname".

Nog geen dag later gebeurde het onmogelijke toch; beide munten werden veel duurder dan SRD 30,-

Ramdin noemde SRD 32,– absoluut onmogelijk

Vlak voor zijn vertrek naar Indonesië meldde (plaatsvervangend) minister van Financiën Ramdin ongeveer hetzelfde; "het is onmogelijk dat de munten boven de SRD 31,– uitkomen, simpelweg onmogelijk".

Maar enkele uren geleden is het toch gebeurd – waar de $ / US dollar ver boven de SRD 31,- uitkomt is de € / euro voor het eerst in de geschiedenis zelfs meer waard dan SRD 32,-

De VES (Vereniging van Economisten Suriname) meldt al maanden dat er totaal geen beleid of visie is, ondanks de beloften over 100 dagen naar de koers te kijken.

Vanwege de naderende feestdagen is de angst dat beide munten nog veel meer gaan stijgen en wellicht zelfs rond de SRD 35,– uit gaan komen.

Opvallend is ook dat het verschil in aankoop en verkoop van de € / euro extreem groot is.

De vraag is blijkbaar zeer hoog, waarbij het aanbod steeds minder wordt.

De koersen bij de cambio's en op straat zullen daar inmiddels ver boven liggen.

de koersen van vandaag
– Centrale Bank van Suriname –

De informatie over de koersen wordt door deze app real-time opgehaald uit het systeem van de aangesloten banken en hier gepubliceerd.

Door tijdverschillen (tussen de computer van de app en de betrokken banken) kunnen er kleine fluctuaties (koersverschillen) aanwezig zijn.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u tevreden over het financiële beleid van (vervangend) minister Ramdin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!