Nederland : "zwarte activisten" verstoren Sinterklaasfeest

PARAMARIBO, 19 november 2022 – Alhoewel Nederland in grote mate over is gestapt van "Zwarte Pieten van kleur" naar "blanke Zwarte Pieten met roetvegen" blijft de actiegroep "Kick Out Zwarte Piet" zich met geweld verzetten tegen wat zij "een pure beleving van racisme en discriminatie" noemen (het Sinterklaasfeest).

Jerry Afriyie

Jerry Afriyie (een Ghanees die al jaren in Nederland strijdt tegen het voortdurende racisme dat mensen van kleur daar dagelijks zouden ervaren) is de voorman van deze actiegroep en verdient in het dagelijks leven zijn geld als dichter en rapper.

Hij is echter een Ashanti en – net als Akwasi – daarmee een directe afstammeling van de Ghanese slavendrijvers (die de door hun tot slaaf gemaakten Ghanezen doorverkochten aan de Nederlandse handelaren).

Juist vanwege deze beladen achtergrond zet Afriyie zich daarom al jaren in om Zwarte Piet volledig uit te bannen in Nederland (en deels België, waar het kinderfeest ook gevierd wordt).

Geweld

Net als vorige week – toen zijn actiegroep een gemeentekantoor met geweld openbrak en vernieligen aanrichtte – schuwt de groep ook deze keer niet om fysiek angstaanjagend (voor de kinderen) aanwezig te zijn.

De Mobiele Eenheid (een gewapende macht van de Nederlandse politie) is zaterdag zelfs ingezet bij botsingen tussen deze demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en tegenstanders van diezeklfde beweging (die vinden dat Zwarte Piet van alle kleuren moet kunnen zijn).

Actievoerders willen niet dat Zwarte Piet nog van kleur is

Volgens diverse media staan op de snelweg A28 honderden demonstranten die auto's tegenhouden.

Zwarte Piet

Sommigen van hen zijn juist verkleed als traditionele Zwarte Pieten, omdat zij voorstander zijn van het gekleurde feest.

Volgens lokale verslaggevers zou er uit beide kampen vuurwerk zijn gegooid en werd een auto bekogeld met eieren. In die laatste voertuigen zouden KOZP-betogers zitten.

De sfeer wordt door de massaal aanwezige politie vijandelijk, agressief en grimmig genoemd.

KOZP zou zaterdag demonstreren in Staphorst, maar die demonstratie werd kort van tevoren verboden door de gemeente.

Verboden demonstratie

Volgens de politiewoordvoerder is de demonstratie verboden vanwege de onrust op de toegangswegen.

Daardoor waren geen politiemensen meer beschikbaar voor de KOZP-demonstratie op het Marktplein in hetzelfde dorp en dat is – vanwege de vijande uitingen van de actievoerders – onverantwoordelijk voor de aanwezige kinderen.

Het kinderfeest is zwaar beveiligd door gewapende politie

Het feest rond de sinterklaasintocht op het Marktplein gaat gewoon door, de actievoerders van KOZP proberen wel door de linies te breken, maar worden op de toegangswegen door "tegendemonstranten" tot nu toe tegen gehouden.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u moeite met Zwarte Piet?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!