Sylvana Simons : "Nederlandse politie martelt al 10 jaar lang pro-Surinaamse betogers"

PARAMARIBO, 23 november 2022 – De SuriNed-voorvechtster voor democratie en tegen racisme – Sylvana Simons – heeft weer eens ongekend hard van zich laten horen. Ze heeft in het Nederlands parlement gezegd dat "de Nederlandse politie al meer dan tien jaar lang Afro-Surinaamse betogers martelt en op straat in elkaar slaat".

Zwarte Piet

Aanleiding voor haar ongekend harde en serieuze beweringen zijn de relletjes die afgelopen weekend in het kader van "Zwarte Piet" in Nederland aan de gang waren.

Zwarte Piet is in heel Nederland verboden gemaakt, op enkele kleine dorpse gemeenschappen na waar men zich niet zo bezig houdt met "wat er in de randstad speelt".

Sylvana Simons
– de Volkskrant : 22 november 2022 –

Eén van die dorpen is Staphorst, de meest christelijke en conservatieve plek in Nederland. Zij hadden nog wel een handjevol Zwarte Pieten (naast de algemeen geaccepteerde witte en lichtgekleurde Pieten).

Speciaal om daar tegen op te reden is een delegatie van Kick-Out Zwarte Piet met een colonne wagens vanuit Amsterdam afgereisd naar het platteland;

Zij wilden, ten overstaande van vele kinderen, met veel geschreeuw en uiterlijk vertoon de confrontatie opzoeken.

Hun demonstratie was in eerste instantie toegestaan, maar werd – terwijl ze onderweg waren – verboden door de politie.

Staphorst heeft maar een kleine politiemacht en die moest ingezet om Sinterklaas zelf te beschermen;

Er waren signalen dat andere betogers de Goedheiligman wilde aanvallen en dus was er niet genoeg gewapende macht om ook de betogers nog te begeleiden.

Demonstranten reisden vanuit Amsterdam naar het kleine Staphorst

De groep heeft hieraan geen gehoor gegeven en zette hun opmars dus voort richting Staphorst, wetende dat ze inmiddels niet (meer) welkom waren.

Om te voorkomen dat de betogers toch slaags zouden raken met de kinderen en omstanders is een andere groep "voor de wagens gaan liggen" en heeft geprobeerd te op de snelweg tegen te houden.

Sylvana Simons
– Mediacourant : 23 november 2022 –

Hierbij is er (van beide kanten) flink gescholden en getrokken, waarna de politie alle twee de groepen alsnog uit elkaar heeft gehaald.

Martelingen

Sylvana Simons grijpt deze gebeurtenis nu aan om te melden dat "de Nederlandse politie een geweldsmonopolie naar zwarte mensen toe heeft en deze misbruikt om op straat al tien jaar lang donkere mensen te martelen en in elkaar te slaan".

Daarbij zouden Surinamers – volgens Simons – dagelijks op straat geterroriseerd worden door "black face terroristen" die voortdurend "gruwelijk racistisch geweld" naar de (voornamelijk) Surinaamse gemeenschap plegen.

Amnesty International

Amnesty International (die door de demonstranten was uitgenodigd om te bewijzen dat ze inelkaar geslagen zouden gaan worden) noemde Nederland eerder al "een martelende politiestaat met openlijk en goedgekeurd racisme".

De woordvoerder van Amnesty die deze uitspraken deed is later wel per direct ontslagen; hij bleek zelf onderdeel te zijn van diezelfde Kick-Out Zwarte Piet beweging.

"Nederland zit vol racistische, black-face terroristen"

Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid en zelf ook van allochtone komaf) accepteerde de uitspraken van Simons niet en verdedigde direct de meer dan 60.000 agenten die dagelijks proberen de orde en rust in het land te behouden.

Simons was het hier niet mee eens en riep nogmaals dat Surinamers (en mensen met Afrikaanse roots) geen normaal leven in Nederland meer kunnen hebben, vanwege het extreme racisme in het landje aan de Noordzee.

Omroep Zwart

Ze is later gevraagd om op televisie haar uitspraken te onderbouwen, maar dat weigerde ze; volgens Simons is ook de Nederlandse televisie racistisch en krijgen mensen van kleur nooit zendtijd.

Omroep Zwart wilde niet reageren op haar meest recente uitlatingen.

Bron : de Volkskrant / Tweede Kamer / Mediacourant


— UW MENING —

Vindt u dat Sylvana Simons goed werk verricht voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!