Koers : waarde SRD in euro volledig ingestort

PARAMARIBO, 1 december 2022 – Vanwege de onstuimige ontwikkelingen rondom de koers in zowel euro als US dollar zal deze app met regelmaat de meest recente koersen doorgeven.

Overzicht koersen

De € / euro is de afgelopen maand in een volledige vrije val terecht gekomen. In minder dan vier weken tijd is de koers gestegen van SRD 30,- naar een nieuw historisch dieptepunt van maar liefst ruim SRD 33,-

Voor wie de koersen op jaarbasis bekijkt, betekent dat een prijsval van ruim 10% in feitelijk een paar dagen tijd. Ook de $ / US dollar is zeer instabiel en al enkele malen duurder geweest dan SRD 32,-

Beleid en minister afwezig

De extra vraag naar € / euro is opvallend, aangezien die bij de CBvS de laatste tijd zelfs duurder wordt verkocht dan bij veel cambio's.

Bijna alle goederen worden geïmporteerd vanuit Nederland, wat de grote vraag naar de Europese munteenheid kan verklaren.

Brunswijk en Santokhi beloven actie, maar er gebeurt niets

President Santokhi had – vlak voor zijn vertrek naar Egypte – een zogenaamde "stabiliteitsbelofte" gedaan en ook vicepresident Brunswijk beloofde bij een koers van SRD 30,- hard in te grijpen.

Tot op heden is er echter niets gebeurd en is er ook geen zich op een nieuwe minister van Financiën.

Wel heeft Chandrikapersad beloofd over ongeveer 60 dagen met een analyse te komen van de koersontwikkeling.

de koersen van vandaag
– Centrale Bank van Suriname –

De informatie over de koersen wordt door deze app real-time opgehaald uit het systeem van de aangesloten banken en hier gepubliceerd.

Door tijdverschillen (tussen de computer van de app en de betrokken banken) kunnen er kleine fluctuaties (koersverschillen) aanwezig zijn.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat denkt u dat de koers de komende weken gaat doen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!