"SLM betrokken bij dubieuze geldconstructies Rusland / Midden-Oosten"

PARAMARIBO, 4 december 2022 – Sinds het vluchten van de Nederlandse CEO (Paul de Haan – redactie) is het al geruime tijd stil rondom de SLM, maar dat betekent niet dat het goed gaat... integendeel.

Goudvoorraad

Vorige week is het laatste (grote) deel van onze nationale goudvoorraad verkocht op de internationale markt.

Het ging om baren goud ter waarde van ongeveer 20 miljoen USD die (vanwege vertraagde onderhandelingen) voor bijkans 18 miljoen USD "aan de hoogste bieder" zijn overgedragen.

De laatste voorraad goud is met verlies verkocht

Dit goud diende deels als dekking van de Centrale Bank van Suriname en is grotendeels afkomstig van Grassalco; het failliete (parastatale) goudbedrijf van de staat Suriname.

Doorstart

Met de opbrengst zouden zowel een doorstart van Grassalco als de SLM betaald moeten gaan worden.

SLM krijgt een "herstart" via Russisch oorlogsgeld uit de Ukraine

Iets wat volgens experts nu al gedoemd is te mislukken vanwege de torenhoge schulden (een veelvoud van 20 miljoen USD – redactie) en het gebrek aan onderbouwde en doorgerekende reddingsplannen.

Alsof dit alles nog niet genoeg is, wordt binnen de wandelgangen ook duidelijk dat de SLM zich met wel hele dubieuze financiers inlaat.

Zelfs zo dubieus dat het feitelijk een schending is van de internationale afspraken omtrent de oorlog binnen Ukraine waaraan ook Suriname zich (bij monde van minister Albert Ramdin van BIBIS) gecommitteerd heeft.

Het zou hierbij namelijk gaan om geld van steenrijke Russische oligarchen (puissant rijke Russen die behoren tot de corrupte clan rondom oorlogspresident Poetin – redactie) gecombineerd met bedenkelijke bedrijven in het Midden Oosten.

"Bloedgeld en financiering van terrorisme moeten de SLM redden"

Ons volledig stuurloze Suriname Airways is daarbij – in een nieuwe zoektocht naar redding en kapitaal – uitgekomen bij een extreem duur adviesbureau te Abu Dhabi.

Geweld en geld

Aan dit bedrijf is ook Camiel Eurlings verbonden; de ex-baas van KLM die na korte tijd als CEO werd ontslagen wegens aantoonbaar mismanagement en geweldpleging jegens zijn vrouw.

Bovenstaande geruchten worden bevestigd door top-consultant Hikmat Mahawat Khan tegen de Nederlandse website voor air-professionals, luchtvaartnieuws.nl

Behalve de band met het Midden-Oosten zou ook het Russische geld hierbij een bron van financiering vormen.

De verkregen miljoenen moeten worden gebruikt om de oprichting van een geheel nieuwe carrier te realiseren (Trusted Wings Airlines – redactie) .

Malafide praktijken

Het plan zou zijn om de SLM bewust failliet te laten gaan om zo de schuldeisers met tientallen miljoenen aan schuld achter zich te kunnen laten.

De nieuwe maatschappij wordt weer een speeltje van de regering

Het nieuwe bedrijf zou daarna – gesteund door bloedgeld van Russische oligarchen met banden in het Midden-Oosten – weer voor eigen doeleinden binnen de regering kunnen worden ingezet.

Vrienden-netwerk

Het Russische kapitaal en het dure adviesbureau in het Midden-Oosten verklaren wellicht ook waarom de SLM zich onlangs sterker op de Arabische wereld richtte;

Slechts één bedrijf in de wereld wil SLM nog een vliegtuig leasen

Suriname Airways moet namelijk zo snel mogelijk de beschikking krijgen over een "eigen" Boeing en / of Airbus aangezien haar piloten en stewardessen alleen op deze types mogen en kunnen vliegen.

Geldstromen SLM
– (c) Luchtvaarnieuws.nl –

De enige partij die nog met de SLM in zee durft te gaan én daarbij beschikt over een geschikt model vliegtuig lijkt gevestigd in Dubai (gelieerd aan Etihad Airways – redactie) en staat wederom in nauw contact met diezelfde Camiel Eurlings.

Aanvulling : de geruchten gaan al weken in de rondte en aangezien SLM nog steeds voor 100% staatseigendom is, is vorige maand contact gezocht met zowel de Communicatiedienst Suriname als de persvoorlichter van de SLM zelf.

Na meerdere verzoeken en dagen van wachten is daarop niet gereageerd.

Bron : Suriname Nieuws / Luchtvaarnieuws.nl


— UW MENING —

Wilt u nog met SLM vliegen na het horen van deze verhalen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!