Sinterklaascadeaus ter waarde van onze nationale schuld

PARAMARIBO, 7 december 2022 – Alhoewel het volgens sommigen in Nederland net zo slecht en zwaar is om te leven als in Suriname, trekken de Goedheiligman (en Zwarte Piet) zich daar niets van aan.

Miljarden cadeaus

Het beroemde / beruchte koppel geeft dit jaar namelijk voor vele miljoenen meer uit aan cadeaus dan vorig jaar.

En dat alles ook nog eens ter waarde van een bedrag dat bijna net zo hoog is als de volledige nationale schuld van ons land.

Met de cadeaus van Sinterklaas zouden we schuldenvrij zijn

Sinterklaas heeft dit jaar daarbij ook nog eens flink met zijn digitale pinpas en creditcard gezwaaid, zowel online als in de spaarzame fysieke winkels die Nederland nog rijk is.

Half miljard extra cadeaus

De goedheilig man rekende ongeveer 115 miljoen keer af en kocht voor een bedrag van ruim drie miljard euro (€ 3.000.000.000,-) aan Sinterklaascadeaus.

Dat is vele miljoenen meer dan vorig jaar, toen er "slechts" voor een dikke 2,5 miljard euro aan feestinkopen van eigenaar verwisselde.

Vorig jaar had de Sint nog te maken met coronamaatregelen, waardoor hij geen inkopen kon doen in de fysieke winkels en vooral online spullen kocht.

De tastbare winkels hebben daar goed van geleerd en zijn massaal overgestapt op digitale / online platformen met bezorging van de goederen binnen 24 uur.

Sinterklaas is dit jaar ook vroeger begonnen met inkopen dan in voorgaande jaren; planning is en blijft een sterk punt van de "zuinige" Hollanders.

Heel veel inkopen en cadeaus werden online besteld

Naar verhouding gaf hij in webwinkels ook nog eens een veel hoger bedrag uit; naar schatting tussen 10 en 20 procent meer dan de winkels normaal zouden omzetten.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Denkt u dat we onze miljardenschuld ooit gaan afbetalen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!