(ingezonden) Nederland : Surinaamse eisen zijn totaal "debiel"

PARAMARIBO, 11 december 2022 – Suriname heeft zich de laatste dagen van wellicht haar slechtste en meest typerende kant laten zien.

Excuses

We vragen al vele jaren om "excuses" vanuit Nederland vanwege haar rol in de Afrikaanse / Arabische / Europese slavenhandel en nu we die "dreigen" te krijgen, wordt er wild om ons heen geslagen.

Slavernij-excuus? Eerst moet Zwarte Piet het land uit!

Na de eerste ingewilligde eis (excuses) buiten opeens verschillende belangenorganisaties om elkaar heen die nu achteraf extra eisen op tafel leggen alsof die ter plekke verzonnen zijn.

Zo moet "Zwarte Piet" bij wet verboden worden en moet er flinke (geld-)straffen komen als iemand het woord "neger" gebruikt.

Als bonus is de gekleurde minister Weerwind absoluut niet welkom en moet er een "type Kok of Remkes" komen.

Als die maar wit is, want dan lijken ze het meest op een slavendrijver (de slavendrijvers zelf waren overigens donker van kleur – redactie).

Het woord "neger" moet bij wet verboden worden

Wim Kok is helaas al vele jaren overleden, een detail dat de klagers blijkbaar verzuimd hebben om rekening mee te houden.

Het Nederlandse kabinet heeft officieel nog niet gereageerd op het gedrag van Suriname, maar er is al wel het één en ander uitgelekt;

Den Haag wordt strontziek van ons land en is er helemaal klaar mee.

Reactie Nederland
– (c) de Telegraaf –

Nederland kennende wordt de boodschap wel iets politieker vermeld, aldus de officiele verklaring van het kabinet;

Het is goed dat een deel van onze gesprekspartners hun ideeën in de brief hebben samengevat.

Want zij hebben de punten van verschillende organisaties op een rij gezet.

Ze weten dat we niet alles zullen overnemen, dat hebben we in het Catshuis ook besproken.

Maar we vervolgen komende periode het gesprek met hen en met andere betrokkenen.

Nederlands kabinet
reactie "excuus" overleg

De toegezegde beloften en uitspraken van de Surinaamse gesprekspartners zijn nog geen 24 uur later allemaal ingetrokken en blijken gebasseerd op Surinaamse leugens en gedraai.

Suriname eist

Het willekeurig terugkomen op beloften en toezeggingen, de totaal onoverzichtelijke manier van communiceren en het telkens veranderende "eisenpakket" vallen aantoonbaar niet goed in Nederland.

Zo bericht de grootste krant van het land – de Telegraaf – dat de brieven met eisen direct ter zijde zijn geschoven. Men kan niet geloven dat ons land zo amateuristisch met de materie omgaat.

Surinaamse eisen
– spontaan er bij gehaald –

Het lijkt inmiddels op de omgekeerde wereld;

Suriname eist nu dus eerst geld en genoegdoening op de meest vreemde zaken en bepaalt daarna pas of Nederland wel "sorry" mag zeggen.

Nederland mag dus niet meer zelf bepalen of ze haar excuses aanbiedt.

Men moet komen smeken in ons land om toestemming te vragen dit ooit te gaan doen.

Iets wat de witte vrouw Sigrid Kaag binnen afzienbare tijd dan ook komt doen in een allerlaatste poging al het gekrakeel politiek glad te strijken.

In nog geen week tijd heeft Suriname haar eigen glazen volledig ingegooid en ten overstaande van de internationale wereld compleet belachelijk gemaakt.

Er wordt nu in grote paniek heen en weer gevlogen, stichtingen en organisaties gooien zonder ooit te zijn opgericht een heel eisenpakket op tafel, er wordt onderling gevochten wie er nu het meeste mag eisen en niemand luistert meer naar elkaar.

Nederland moet ons nu smeken om excuus te mogen maken

De regering reageert nergens op en laat het geschreeuw en getier gewoon doorgaan.

Men is vooral druk met de succesverhalen van Chan in Cuba, de internationale airport in Nickerie, de miljardeninvesteringen in olie en de persoonijke zegetocht van de first lady.

Bron : Melanie Faber MSc. PhD. International Medical and Business Affairs


— UW MENING —

Moet de regering ingrijpen en de eisen / excuses op politiek niveau oplossen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!