Curaçao : excuses en geld welkom, homo's niet

Curaçao : excuses en geld welkom, homo's niet></div>

<p class=PARAMARIBO, 14 december 2022 – Volgens Curaçao zijn de excuses (voor de Nederlandse rol in de Afrikaans / Arabische slavernij) en de miljarden aan "reparatiegeld" van harte welkom. Mensen die op hetzelfde geslacht vallen zijn dat echter niet.

Hoger beroep

Alhoewel Curaçao dus min of meer eist dat alle mensen (donker, licht, zwart, geel) gelijkwaardig behandeld dienen te worden, geldt dat niet voor mensen die graag de liefde van hun leven delen met iemand van de eigen sekse.

De Curaçaose regering gaat daarom in hoger beroep tegen de uitspraak van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie over de openstelling van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht.

Curaçao : gelijke rechten gelden niet voor homo's en lesbiennes

Curaçao ziet geen enkele juridische verplichting om – naast ex-slaven en gekleurde mensen – andere mensen gelijkwaardig te behandelen; liefde is alleen toegestaan voor geboren mannen en vrouwen.

Volgens de wetgeving van Curaçao (en overigens ook Aruba) kan een huwelijk alleen worden gesloten tussen een man en een vrouw.

Curaçao tegen racisme, maar discriminatie van homo's is toegestaan

Deze uitsluiting en vorm van discriminatie is volgens het eigen hof "in strijd met het discriminatieverbod en onverenigbaar met de staatsregelingen".

Niet correct

De regering in Willemstad zegt dat de uitspraak van het hof "niet correct" is. Discriminatie geldt alleen op basis van huidskleur en niet op basis van geslacht.

Daarom moet Nederland wel excuses aanbieden voor de slavernij, maar mag het land naar eigen zeggen tegelijkertijd gewoon doorgaan met het systematisch uitsluiten en minderwaardig behandelen van "andere" mensen.

Een inhoudelijke onderbouwing kon de regering niet geven

Er is gevraagd om een inhoudelijke verklaring en uitwerking van het standpunt van de regering, maar daar is geen gehoor aan gegeven.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moeten mensen van hetzelfde geslacht van elkaar kunnen houden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!